Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Tip Terugblik Jaap Barendregt, 15 okt 2018 14:33

Intercontinental Hotel Group profiteert van de florerende toeristenmarkt

0 0 Leestijd ongeveer

In oktober vorig jaar tipten wij Intercontinental Hotel Group. Het gaat om een bedrijf met meerdere hotelketens, in vooral de VS en China.

Tot 1 oktober presteerde het aandeel met circa 22% aan totaalrendement keurig. Daarna is de koers flink gedaald, net als de AEX-index. Bij beleggers in Europese aandelen heerst sindsdien een algemene vrees over de handelsoorlog tussen de VS en China. Ook de rentestijging draagt bij aan die vrees. Op 15 oktober was daardoor slechts 6,7% van de rendementsstijging over. Dat is toch nog meer dan de AEX-index in dezelfde periode (-2,4%).

Toerismesector

De toeristische sector groeit met circa 4-5% per jaar sneller dan de wereldeconomie. De toerist is echter een klantengroep met zeer uiteenlopende smaken en geldmiddelen. Er zijn toeristen die slapen in jeugdherbergen en er zijn er die in luxe resorts logeren. Om elk wat wils te kunnen bieden, beheert Intercontinental Hotel Group drie categorieën hotels: mainstream, upscale en luxury. De aanpassing aan de toerist qua beurs en regio wordt dan ook nog eens verfijnd door populaire ketens aan te kopen, zoals dit jaar Avid, Voco en Regent. Ook de modernisering van de hotels blijft een noodzaak, omdat de smaak van de klant door de jaren heen verandert. Intercontinental Hotel Group weet door deze acties steeds meer gasten te boeken en de resultaten te verbeteren.

Halfjaarcijfers van Intercontinental Hotel Group

De autonome omzetgroei bedroeg 4,5%, naar $1574 mln. Alle belangrijke regio’s zagen een stijging. Het daarbij horende operationeel resultaat steeg met 8%, tot $398 mln, mede door een kostenreductieprogramma. In deze cijfers zijn grote veranderingen buiten beschouwing gelaten. Want ondertussen zijn hotels verkocht aan franchisenemers en zijn hotelketens gekocht. De verkoop aan franchisers gaat ten koste van de omzet, maar levert wel weer commissies op. Deze kopers nemen het risico, moeten de investeringen doen en betalen een vaste beloning voor de diensten van Intercontinental. Dat geeft een grotere stabiliteit aan het resultaat van de Group. Het maakt bovendien middelen vrij op de balans waardoor Intercontinental soms over kan gaan tot de inkoop van aandelen en schuldaflossing. De autonome winst per aandeel steeg met 25%. De totale winst per aandeel daalde door bijzondere kosten echter licht, met 3%. Het interimdividend wordt bijna elk jaar verhoogd. Zo ook na deze halfjaarcijfers: van 33 dollarcent naar 36,3 dollarcent.

Advies

Het bedrijf is optimistisch over de rest van het jaar en de verdere toekomst. Dat geldt ook voor de financiële markt die een nettowinststijging voor het hele jaar van circa 20% verwacht. Maar het is niet te doen om tegen de huidige beleggersvrees in te adviseren. Daarom verlaag ik het advies van ‘kopen’ naar ‘houden’.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!