Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
image description
Tips Jaap Barendregt, 18 okt 2017 10:32

Traditionele hotelketen die goed blijft presteren

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen

De mobiliteit van mensen blijft toenemen. En hoewel steeds meer alternatieve formules deze mensen een onderkomen bieden, weten ook traditionele hotels te profiteren van het grotere toeristen- en zakenverkeer.

In 2016 heb ik een koopadvies gegeven voor Intercontinental Hotel Group. Dat was geen slecht idee. De koers stond toen op 3274p; op het moment van schrijven (17 oktober) was dat 4091p. Ik gebruik deze tiprubriek om nogmaals aandacht te vragen voor het aandeel.

De hotelwereld is flink in beweging. Concepten als AirBnB trekken veel toeristen. Als antwoord gaan hotels meer faciliteiten aanbieden in het middensegment. Daarbij horen ook de modernste reserveringssystemen. Intercontinental Hotels is de keten van de groep in het luxesegment. Daarnaast is er onder meer Crowne Plaza Holiday Inn voor de iets minder luxueus georiënteerde klanten. Het concern volgt de trend in de sector om eigen hotel- of gebouwbezittingen te verkopen en in plaats daarvan het aantal franchises te verhogen. Dat scheelt investeringen en fluctuaties in de omzet. In plaats daarvan worden de vaste commissie-inkomsten hoger en wordt de volatiliteit van het resultaat kleiner. In de hotelbranche wordt dit het asset-light model genoemd. Per saldo heeft Intercontinental Hotel Group hotels verkocht. De opbrengst is deels gebruikt voor aandeleninkoop, maar ook voor speciale dividenden die het reguliere dividendrendement van 1,8% ver overtreffen, en toch ook acquisities van hotelketens (herpositionering voor nieuwe klantengroepen of regionale uitbreiding).

Het aandeel beleefde in augustus een dip door een tegenvallende halfjaaromzetgroei (+2%, naar £857 mln). De grotere stabiliteit in de resultaten bleek uit het operationeel resultaat (+8%, naar £370 mln). De financiële markt verwacht voor de komende jaren een flinke winststijging – van £1,96 in 2016 naar £2,59 in 2018 – maar geeft nauwelijks koopaanbevelingen. Dat biedt mogelijkheden. Met een k/w van 22,8 is Intercontinental relatief laag gewaardeerd in de sector. Kortom, dit is een spannend, enigszins speculatief aandeel met kansen.

Lees ook: Chirurgische robots veroveren het ziekenhuis


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Word nu abonnee