Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Opinie Jaap Barendregt, 2 okt 2018 10:50

Europese beurzen vandaag licht omlaag

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden

De beurzen zijn vanochtend weer wat in mineur. Het is niet duidelijk waar dit precies aan ligt. Maar een oud gezegde luidt dat gekocht moet worden op het gerucht en verkocht op het feit. Wellicht is de handelsovereenkomst tussen de VS en Canada zo’n feit.

Opvallend is dat de VS, na met veel landen het conflict gezocht te hebben, met bijna al die landen toch tot overeenstemming is gekomen. De VS kunnen zich daardoor concentreren op China, waarschijnlijk het enige echte doelwit. Het gaat om de hegemonie in de wereld. Wellicht moet ook Europa nog wel concessies doen om niet echt in een handelsconflict te raken. We zullen het zien. De AEX-, Midcap- en Eurostoxx50-indices staan vanochtend allemaal op verlies. De eerste en de laatste op bijna -1% en de Midcap-index op -0,4%.

NEDERLAND

De grootste stijger is vanochtend Flow Traders. Er is geen directe aanleiding. Wel staat in het FD een positief stuk over de platformhandelaar. Een van de grootste dalers is juist dat andere platformbedrijf, Adyen. Philips voert het lijstje met dalers echter aan. Het bedrijf kreeg een slecht rapport (naar ‘neutraal’) van Credit Suisse.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.15 uur:

 • Flow Traders +3,1%
 • PostNL +1,4%
 • Fugro +1,1%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.15 uur:

 • Philips -2,1%
 • Adyen -1,8%
 • ING en TomTom -1,5%

EUROPA

In de Eurostoxx50 stonden om 9.06 uur slechts twee aandelen in de plus. De stemming in Europa als geheel is dus nog iets slechter dan die in Amsterdam. Geen wonder dat er de index in de min staat. De grootste daler is de Italiaanse bank Intesa SanPaolo, wat logisch is gezien het slechte Europabrede gemoed over het begrotingsgedrag van de Italiaanse regering. Siemens kreeg net als Philips een aanbeveling naar beneden (naar ‘houden’), in dit geval van HSBC. En dan is er Philips, om bovengenoemde reden.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.06 uur:

 • Essilor Luxottica +0,5%
 • Total +0,4%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.06 uur:

 • Intesa SanPaolo -2,8%
 • Siemens -2,3%
 • Philips -2,0%

VERENIGDE STATEN

De Amerikanen zaten nog in de stijgingsmodus. Eigenlijk is die praktisch permanent aanwezig, na een terugval in januari. De Dow Jones bereikte een nieuwe top. De vorige top dateerde van eind januari. De grootste stijger was Boeing, gevolgd door Chevron. De olie-aandelen deden het goed door de stijgende olieprijs.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Boeing +2,8%
 • Chevron +1,7%
 • American Express +1,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Intel -1,8%
 • Walgreens Boots Alliance -0,6%
 • Disney -0,6%

GRAFIEK VAN DE DAG

In Europa is het sentiment aanzienlijk minder positief dan in  de VS. De Dow Jones bereikte gisteren een top. De Eurostoxx50-index vertoont de laatste tijd weliswaar weer wat stijging, maar staat in tegenstelling tot de Amerikaanse index nog een eind onder de top van januari 2018. Het verschil zit vooral in een lagere winstgroei bij bedrijven.

AGENDA

Producentenprijsindex eurozone augustus jaar-op-jaar (verwacht: 54,2; vorig 54,5).

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!