Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 29 sep 15:45

Waarom Bank of America Merrill Lynch rekent op een hogere goudprijs

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

Op korte termijn bepalen volgens Bank of America Merrill Lynch een sterkere dollar en hogere rentes de goudprijs. Belangrijk zal daarom zijn welk rentebeleid de Federal Reserve de komende periode zal voeren.

Op langere termijn spelen vooral het toenemende Amerikaanse begrotingstekort en de handelsoorlog volgens de analisten een belangrijke rol. De belastingenverlagingen zorgen ervoor dat de Amerikaanse overheid minder inkomsten genereert. Hierdoor moeten de Verenigde Staten meer geld lenen, wat druk zet op de rente.

Stijging Amerikaanse begrotingstekort

Bank of America Merrill Lynch vraagt zich af hoe lang de VS dit leenbeleid nog kan volhouden en tegen welke kosten. De Congressional Budget Office heeft berekend dat door de belastingenverlagingen in combinatie met nieuwe overheidsuitgaven, het Amerikaanse begrotingstekort in 2020 zal zijn gestegen tot $1 bln. Op langere termijn is een hoge Amerikaanse overheidsschuld volgens Bank of America Merrill Lynch positief voor de goudprijs.

Verder kondigden de VS afgelopen week nieuwe importtarieven voor China aan ter waarde van $200 mrd, waarop China reageerde met heffingen op Amerikaanse goederen ter waarde van $60 mrd. President Trump verwacht dat de handelsoorlog niet op korte termijn zal eindigen. Bank of America Merrill Lynch wijst erop dat handelsoorlogen nog nooit positief hebben uitgepakt voor de economie. Zij verwachten dat vroeg of laat de VS getroffen zal worden door de genomen maatregelen.

Op basis van het voorgaande gaat Bank of America Merrill Lynch ervan uit dat de goudprijs in 2019 zal stijgen naar een gemiddelde van $1350 per ounce.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!