Goudprijs gedijt bij handelsoorlog - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 7 apr 09:42

Goudprijs gedijt bij handelsoorlog

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Een handelsoorlog kan de goudprijs stuwen naar het hoogste niveau in vijf jaar.

De afgelopen drie kwartalen is de goudprijs stapsgewijs gestegen naar het huidige niveau van circa $1338 per troy ounce. De belangrijkste prijsbepaler voor goud is volgens Sprott het internationale vertrouwen in de Amerikaanse dollar. Een handelsoorlog kan leiden tot een lagere vraag naar Amerikaanse goederen, terwijl het overheidstekort verder oploopt.

Als er een wereldwijde handelsoorlog uitbreekt zullen beleggers hun toevlucht zoeken in veilige beleggingshavens zoals goud, meent Sprott. Hierdoor kan de goudprijs stijgen richting $1400. Een afname van de spanningen tussen met name de VS en China kan het tij keren. China heeft al aangekondigd in gesprek te willen gaan om de meningsverschillen bij te leggen. Daarnaast zal de in december door Trump aangekondigde belastinghervorming de Amerikaanse economie stimuleren, wat een positieve impact kan hebben op het overheidstekort.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles