Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Jaap Barendregt, 26 sep 11:00

Offensieve portefeuille ziet herstel groeisectoren

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Vorige week sprak ik  de verwachting uit dat de sectoren in de offensieve portefeuille die waren gedaald –  luxeconsumptiegoederen en technologie – en die in de portefeuille waren versterkt, weer zouden gaan stijgen. Dat gebeurde deze week meteen al.

Kering en LVMH behoorden tot de flinke stijgers en ASML, Apple en Besi tot de matige stijgers. Inmiddels is Activision Blizzard door S&P naar de communicatiesector verplaatst. Het bedrijf wordt zo bij Verizon en AT&T ingedeeld. Dat gebeurt ook met Facebook en Alphabet, maar die zitten niet in de portefeuille. Grote andere grote stijgers waren de afgelopen week Allianz, Basic-Fit, Chevron, DSM, Randstad en Rio Tinto.

Dalers in de portefeuille

Grote dalers waren National Beverage alsmede Deutsche Wohnen en WDP, vastgoedfondsen die in een periode van verwachte rentestijging door beleggers als verliezers worden gezien. Door de beleggersvrees die ontstond over slechtere ontwikkelingen in de chipsector en het toerisme als gevolg van een nakende handelsoorlog, zitten veel aandelen uit die sector in de tabel met dalers. Zoals gezegd, hebben die aandelen zich deze week wat hersteld. Het portefeuillerendement sinds begin dit jaar steeg deze week van +0,2% naar +0,8%. Het rendement sinds de start van de portefeuille op 2 november 2010 is nu 62,7%.

Grootste stijgers sinds de start portefeuille
Home Depot376,7%
CSX306,4%
Adidas240,4
Lynondell Basell240,3
Republic Services220,1
Aalberts193,1
Experian184,1

 

Alle dalers sinds de start van de portefeuille
Besi-13,1%
Intel-8,4%
ASML-6,7%
Wolters Kluwer-3,6%
Deutsche Wohnen-3,5%
Intercontinental Hotels-0,8%
Randstad-0,3%

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!