Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 18 aug 10:00

Hoe kijkt u aan tegen het aandeel CVS Health?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden

Hoe kijkt u momenteel aan tegen het aandeel van de Amerikaanse apothekersketen CVS Health? Het aandeel sloot de afgelopen negen dagen op rij hoger, terwijl de S&P500-index per saldo juist inleverde.

De jongste kwartaalcijfers van het aandeel CVS Health van 8 augustus waren beter dan verwacht, met een omzetstijging van 2,2% en een winst per aandeel van $1,69 tegen een consensus van $1,61. CVS blijft in de kosten snoeien en zag de verkopen per winkel – waar naast medicijnen onder meer ook levensmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten worden verkocht – toenemen dankzij volumegroei voor prescriptions (voorgeschreven medicijnen). De fusie met verzekeraar Aetna zal naar verwachting op korte termijn goedgekeurd worden door de toezichthouders, wat deels de opleving van CVS verklaart.

 

Geen verkoopadviezen, maar risico’s blijven

Veel analisten verhoogden recent hun koersdoelen en het aandeel krijgt nog altijd geen enkel verkoopadvies. Risico’s blijven wel de toenemende aversie tegen hoge medicijnprijzen en de opkomst van Amazon binnen de sector. Het CVS Health van nu is, zeker ook na de fusie met Aetna, totaal niet te vergelijken met het CVS Health van enkele jaren geleden. Het advies is ondanks een k/w van slechts 10 en het aantrekkelijke dividendrendement van bijna 3% ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!