Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Tip Terugblik Menno van Hoven, 21 nov 2016 09:00

Tipterugblik: CVS Health

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel van het Amerikaanse CVS Health kreeg enkele weken geleden rake klappen op de beurs, volgend op het nieuws dat de apothekersketen volgend jaar naar schatting 40 miljoen ‘prescriptions’ zal verliezen aan concurrent Walgreens Boots Alliance (opgenomen in de dividendportefeuille). Anders dan Walgreens is CVS via het eerder overgenomen Caremark ook een zogenaamde ‘pharmacy benefits manager’ (PBM) die als tussenpersoon fungeert tussen farmaceuten, verzekeraars en apotheken.
Die dubbelrol pakte jarenlang goed uit (mede vanwege de jaarlijkse forse stijgingen van de prijs van medicijnen) maar nekt CVS nu omdat Walgreens een aantal grote klanten heeft weggekaapt met exclusieve deals waardoor hun klanten de medicijnen uitsluitend bij de apotheken van de grote concurrent (Walgreens) kunnen afhalen. Daarnaast heeft CVS als PBM ook last van de toenemende weerstand tegen prijsverhogingen door farmaceuten en zorgt toenemende concurrentie tussen de verschillende PBM’s voor margedruk.
De scherpe koersval biedt wel een prima koopkans voor CVS Health, dat nog altijd louter positieve aanbevelingen van analisten krijgt met 21 keer kopen, 5 keer houden en geen enkel verkoopadvies. Uiteraard zijn de taxaties voor de komende  jaren neerwaarts bijgesteld, maar veel van het slechte nieuws is reeds in de koers verwerkt. Ook de komende jaren zal CVS normaal gesproken een groei van omzet en winst per aandeel blijven realiseren, met een voor 2017 getaxeerde wpa van $6 (2016: $5,81). Met een geschatte k/w van nog geen 13, een dividendrendement van 2,3% en ook de komende jaren flinke dividendverhogingen in het vooruitzicht, is het aandeel CVS Health bij de huidige koers van $74,43 zeer koopwaardig. Buy the dips.

Lees ook: Experian

 


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.