Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Erik Klooster, 16 aug 2018 09:00

Vijftien brekebeentjes, technisch gesproken dan

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Bekeken door de bril van de technische analyse hebben wij recent vijftien internationale aandelen van formaat een verkoopadvies gegeven. Met een beleggingshorizon van twaalf maanden verwachten wij niet dat deze aandelen zullen renderen.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische analyse-verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

AB InBev
AB InBev met stip onderaan (24 mei 2018)
AB InBev behoort Europees tot de slechtst presterende aandelen. Er is nog geen enkele aanleiding van het eerder afgegeven verkoopadvies af te wijken.
Adecco
Adecco zakt door het ijs (17 mei 2018)
Lange tijd hebben we Adecco het voordeel van de twijfel gegeven, maar recent is een duidelijk toppatroon voltooid. Het aandeel wordt op ‘verkopen’ gezet.
AT&T
AT&T doet het ietsje beter (20 juli 2018)
AT&T zit nog altijd in een dalend trendkanaal. Wij blijven bij ons verkoopadvies, dat dateert van september 2017. Inmiddels bedraagt de winst op de ‘shortpositie’ meer dan 10%. De koers heeft recent een soort herstel laten zien.
AXA
AXA levert nog meer in (6 juli 2018)
Het advies voor AXA wordt verlaagd naar ‘verkopen’. We hadden AXA nog niet zo heel lang geleden op ‘houden’ gezet. Dit gebeurde na een zogeheten ‘failed breakout’. De koers was door een stijgende steunlijn gezakt.
BNP Paribas
Licht herstel bij BNP Paribas (10 augustus 2018)
De laatste weken zien we bij BNP Paribas een licht koersherstel. Desalniettemin blijft het verkoopadvies van kracht. De koersbewegingen van BNP Paribas vertonen gelijkenis met die van ING. Lange tijd was er een zijwaartse beweging te zien. Daar zakte de koers in maart uit.
Daimler
Daimler zakt door essentiële steun (29 juni 2018)
Daimler is onlangs door belangrijke horizontale steun gezakt. Het houdadvies wordt omgezet in een verkoopadvies. We hadden Daimler op ‘houden’ gezet toen de koers was terechtgekomen onder de stijgende steunlijn, getrokken tussen de belangrijke bodems van medio 2016 en 2017.
Deutsche Bank
Deutsche Bank vindt houvast (27 juni 2018)
Deutsche Bank vindt steun op €9. Het is echter nog te vroeg om het eerder afgegeven verkoopadvies ongedaan te maken. Dit advies was destijds gerechtvaardigd omdat de koers uit een zijwaartse bandbreedte met steun op €13 was gezakt.
Deutsche Post
Deutsche Post weer in advies verlaagd (1 juni 2018)
Deutsche Post is recent door de onderkant van een zijwaartse range gezakt. Dit is aanleiding om het advies om te zetten naar ‘verkopen’. Deutsche Post kreeg in februari al een adviesverlaging naar ‘houden’ aan z’n broek.
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom doet het wat beter (3 mei 2018)
Deutsche Telekom heeft flink herstel laten zien, maar dit is nog onvoldoende om het verkoopadvies te wijzigen.
General Electric
General Electric vindt houvast (1 juni 2018)
Na een lange daling lijkt de koers van General Electric vooralsnog steun te vinden op $12,50. We houden nog even vast aan ons verkoopadvies.
Lufthansa
Lufthansa in vrije val (10 mei 2018)
Lufthansa dreigt in een vrije val terecht te komen, nu de koers uit een zijwaarts patroon is gezakt. Recent hadden we Lufthansa al van de kooplijst gehaald, toen de koers uit het stijgend trendkanaal was gevallen.
Manpowergroup
Manpower ondergaat flinke afstraffing (16 augustus 2018)
Manpowergroup heeft een verkoopadvies. We hebben het aandeel nog vrij lang het voordeel van de twijfel gegeven, maar dit mocht niet baten. Ook het ‘ronde’ niveau van $100 (in combinatie met de vlak daaronder liggende steun) kon Manpower niet behoeden voor een forse afstraffing./su_spoiler]
Philip Morris International
Flinke dreun voor Philip Morris (16 augustus 2018)
Philip Morris International kreeg in februari een adviesverlaging naar ‘verkopen’. De stijgende steunlijn van de langetermijntrend werd toen overtuigend neerwaarts doorbroken. Na een korte opleving volgde in april de grote dreun.
Procter & Gamble
Procter & Gamble zwaar onder druk (17 mei 2018)
Procter & Gamble heeft sinds begin dit jaar een verkoopadvies. De dalende krachten hebben nog steeds de overhand en daarom laten we dit advies ongemoeid.
Telefónica
Telefónica komt niet langs weerstand (24 mei 2018)
Telefónica wist recent niet af te rekenen met de weerstand op €8,50. Wij gaven het aandeel midden december een verkoopadvies nadat de koers door de horizontale steun van €8,50 was gezakt.
Vodafone
Vodafone nu toch in advies verlaagd (27 juli 2018)
Vodafone is recent door de onderkant van een brede zijwaartse bandbreedte gezakt. We verlagen het advies daarom naar ‘verkopen’. We hebben Vodafone lange tijd het voordeel van de twijfel gegeven, in die zin dat we het aandeel op ‘houden’ hebben laten staan. Daarbij was er steun op 187p en weerstand op 240p.

 

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u al onze technische verkoopadviezen op een rij.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!