Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Tips Menno van Hoven, 13 aug 2018 10:35

Tip dividend: kopen op zwakte

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

De Dividend Aristocrat die we deze maand tippen, leverde recent fors in na zwakke cijfers. Wie geduld heeft, krijgt een mooie koopkans. 

Het aandeel van het Amerikaanse Illinois Tool Works (ITW) ligt er dit jaar, overigens in lijn met veel sectorgenoten, slecht bij met een koersdaling van bijna 20%. Industrieel conglomeraat ITW telt zeven divisies die een groot aantal producten maken, waaronder auto-onderdelen, professionele keukenapparatuur, test- en meetsystemen, lasapparaten, lijmen en coatings, bouwgereedschap, onderdelen voor medische apparatuur en verpakkingsapparaten.

Het bedrijf is met ruim 50.000 werknemers wereldwijd actief met in 2017 ruim 43% van de omzet in de VS, 29% in Europa en 18% in Azië. Eind juli kwam ITW met een winstwaarschuwing die voor de grootste koersdaling (-6%) in de laatste zeven jaar zorgde.

De waarschuwing volgde na zeven opeenvolgende kwartalen waarin ITW juist beter dan verwachte winstcijfers rapporteerde. De jongste kwartaalcijfers waren iets minder dan verwacht met een 6,4% hogere omzet van $3,83 mrd en een aangepaste wpa van $1,97 per aandeel.

Teleurstellend voor analisten was met name de herziene outlook met een voor 2018 geschatte wpa van $7,50-$7,70 (10 cent lager dan voorheen) en een operationele marge van 24-25% tegen 25-25,5% eerder. Pluspunt was evenwel dat ITW, dat aangeeft veel last te hebben van de sterke dollar, vasthoudt aan een verwachte organische omzetgroei van 3-4% dit jaar.

Illinois Tool Works (ITW)
Koers$136,47
BeursNYSE
Hoogste koers 12 mnd$179,07
Laagste koers 12 mnd$134,66
Beurswaarde$45,8 mrd
k/w 2018 (t)18
Dividendrendement2,94%

DIVIDEND EN AANDELENINKOOP

Qua dividend kunnen weinig Aristocrats tippen aan het bedrijf, dat kort geleden het dividend nog met ruim 28% opschroefde (payout-ratio 50%). ITW streeft ernaar op de volledige operationele cashflow na investeringen terug te sluizen via dividend en aandeleninkoop. De laatste drie jaar werd er in totaal voor maar liefst $5 mrd uitgegeven aan de inkoop van aandelen, naast een jaarlijks dividend van momenteel ongeveer $1 mrd. Met een geschatte k/w van 18 en met name een dividendrendement van 2,9% is ITW koopwaardig voor de lange termijn. Buy the dips.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!