Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Tip Terugblik Menno van Hoven, 13 aug 2018 10:13

Tipterugblik dividend: mooie plus ondanks recente koerstik

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Bijna een jaar geleden was The Cheesecake Factory halverwege augustus tip van de maand in het dividend E-magazine. Het aandeel van de Amerikaanse restaurantketen kreeg recent een flinke tik maar desondanks is het rendement voor de tip nog altijd prima met +18,6%.

The Cheesecake Factory werd op 17 augustus 2017 getipt op een koers van $44,19 na een scherpe koersdaling in de voorliggende periode. De titel van deze tip was destijds ‘Mooi aandeel te koop op laagste stand in drie jaar tijd’. Een schuldvrije balans en een sterke cashflow die werd gebruikt voor de inkoop van aandelen en het snelgroeiende dividend stonden centraal.

Na een slechte start, met een koers die wegzakte tot minder dan $40, in lijn met het zeer negatieve sentiment destijds rondom winkelcentra en retailers – waar The Cheesecake Factory een belangrijk deel van zijn restaurants heeft – volgde een mooie opmars.
Slechts twee weken geleden tikte het aandeel nog een hoogste jaarkoers aan op $60,19. Dat CAKE geen aandeel is voor nerveuze beleggers bleek na de jongste kwartaalcijfers; het aandeel zakte 12,4% weg tot $49, om de laatste dagen weer wat te herstellen tot iets minder dan $50 nu.

Dat was de grootste koersdaling voor het aandeel sinds 1999. Het bedrijf, dat naast z’n lunch/diner vooral ook geliefd is vanwege het ruime assortiment cheesecake’s die in de eigen bakkerijen worden gemaakt, heeft te maken met hogere loonkosten en toenemende medische en juridische uitgaven die de marges drukken.

Ondanks de recente koerstik is het rendement op de tip van vorig jaar nog altijd prima met +18,6% (omgerekend naar euro’s en inclusief dividend). In dollars was er een plus van 16,9%. De terugval heeft opnieuw een mooi koopmoment opgeleverd. De problemen lijken van tijdelijke aard en onderliggend blijft CAKE een prachtig bedrijf met sterke groeivooruitzichten, met vooral internationaal nog veel kansen.

Ten opzichte van een jaar geleden is er weinig veranderd. De balans is ijzersterk en aandeelhouders kunnen ook de komende jaren forse dividendverhogingen verwachten. Eind juli werd het dividend nog met 14% verhoogd. Met een dividendrendement van 2,7% en een geschatte k/w van 18 voor dit jaar blijft groeiaandeel The Cheesecake Factory koopwaardig.