Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 8 aug 13:03

De koers van MTU Aero Engines is sterk gestegen. Moet ik al winstnemen?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden

Het Duitse MTU Aero Engines produceert vliegtuigmotoren en levert onderdelen voor motoren aan de grootste spelers in de industrie zoals Boeing en Airbus. Verder heeft het een sterke positie in de onderhoudsmarkt. Sinds onze tip van begin dit jaar is de koers met bijna 30% gestegen.

Dit weerspiegelt de gunstige gang van zaken bij MTU Aero Engines. In het halfjaarrapport werden de verwachtingen opwaarts bijgesteld. Vooral de vraag naar onderdelen en onderhoud in de commerciële luchtvaart is sterker dan verwacht. De omzet komt dit jaar uit op circa €4,2 mrd, iets hoger dan de vorige raming. Het bedrijfsresultaat klimt met 12% naar circa €640 mln, waar eerder nog werd uitgegaan van een lichte groei. Ook voor de wat langere termijn blijven de vooruitzichten goed, gezien de structurele groei van de luchtvaart. Ondanks de stevige koers-winstverhouding van ruim 22 zouden wij de stukken aanhouden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!