Stabiele kwartaalcijfers voor Aperam - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Martijn van Herpen, 15 mei 09:16

Stabiele kwartaalcijfers voor Aperam

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Met licht hogere verkochte volumes en ebitdastijging voldeed Aperam in het eerste kwartaal aan de verwachtingen. Voor Aperam zijn het stabiele kwartaalcijfers.

Aperam verscheepte in het eerste kwartaal 514 duidend ton staal. Dit was 4% meer dan het vorige kwartaal. De ebitda nam met 8,5% toe, tot €141 mln, en de winst per aandeel lag met €0,99 wat lager dan de €1,22 van vorig kwartaal.

Lichte stijging ebitda verwacht

Voor het tweede kwartaal verwacht Aperam een lichte stijging van de ebitda ten opzichte van het huidige kwartaal. Onder andere eerdere investeringen in kostenbesparingen dienen hieraan bij te dragen. De koers van het aandeel deed niet veel op de kwartaalcijfers. Onze verwachting is dat er de komende periode ook niet veel beweging in zal zitten. Het advies blijft ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles