Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Opinie Koen Lauwers, 1 mei 2018 18:48

Doorbreekt de dollar de dalende trend?

0 0 Leestijd ongeveer

Gemeten naar de dollarindex (DXY) bevindt de Amerikaanse munt zich al sinds begin 2017 in een dalende trend. Maar vorige week klom de DXY 1,4% hoger, de sterkste prestatie op weekbasis in twee maanden. De index noteert nu op het hoogste niveau sinds 11 januari. Dit heeft uiteraard te maken met de rentestijging in de VS. De rente op tienjarige Amerikaanse overheidsobligaties passeerde voor het eerst in vier jaar de grens van 3%. Die beweging werd gevolgd door overheidspapier met kortere looptijden. Zo steeg het rendement op tweejarig Amerikaans schuldpapier voor het eerst sinds 2008 boven 2,5%.

Ook pond levert verder in

De commentaren van ECB-voorzitter Draghi hadden vorige week zoals verwacht weinig om het lijf. Het ziet er nog steeds niet naar uit dat er snel een einde komt aan de extreem soepele monetaire politiek in de eurozone. Ook renteverhogingen zullen dus nog een tijdje op zich laten wachten. Het rendement op Duits overheidspapier daalde zelfs, waardoor het renteverschil met de dollar nog verder opliep. Deze trend zette zich begin deze week door, nadat de Duitse detailhandelsverkopen onverwacht daalden.

Bijgevolg daalde ook de EUR/USD naar het laagste peil sinds begin dit jaar. Ook het Britse pond leverde verder in tegenover de dollar. Op korte termijn is het uitkijken naar de vergadering van de Federal Reserve van deze week (1 en 2 mei). De markt is met name benieuwd naar toespelingen van de Fed op een renteverhoging in juni.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.