Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Jaap Barendregt, 24 apr 2018 18:25

Amerikaanse tienjaarsrente loopt toch op

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Vorige week schreven we over Schroders, dat denkt dat de markt een te lage stijging van de tienjaarsrente op Amerikaanse staatsschuld incalculeert in de koersen. De tienjaarsrente zou stijgen naar 3,78-4,80% in 2019. NN Investment Partners wijkt hiervan af en ziet de rente niet zoveel stijgen.

Andere mening

Marcelo Assalin (expert in opkomendemarktenschuld) meent dat de obligatiemarkten, getuige het niveau van de tweejaarsrente, de komende renteverhogingen door de Fed al hebben ingecalculeerd. Bovendien duidt de vlakke yieldcurve – het kleine verschil tussen de tweejaars- en de tienjaarsrente in de VS – erop dat de markten een recessie hebben ingecalculeerd in de rente. Volgens Assalin is die recessie in 2020 te verwachten.

Argument vóór stijging rente op staatsobligaties

Assalin meldde dat er wel technische factoren zijn die nu de tienjaarsrrente op Amerikaanse staatsschuld beïnvloeden. Wij denken dat die op dit moment sterk zijn. Zo steeg die rente de afgelopen week van 2,83 naar 2,98%. De komende week gaat de Amerikaanse overheid veel lenen en maakt zij bekend wat haar vraag (aanbod van obligaties) in de komende tijd zal zijn. Gezien het fiscale beleid stijgt die vraag en dat geeft beleggers de mogelijkheid een hogere rente te vragen. Een beperkte verdere rentestijging zal volgens ons nog weinig schade geven op andere markten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.