Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 17 apr 2018 15:14

Topweek voor Wall Street

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Zorgen over de dreigende escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China verdwenen afgelopen week naar de achtergrond. De Chinese president Xi Jinping beloofde dat hij de importheffingen op auto’s zal verlagen en het intellectuele eigendom beter zal beschermen. President Trump liet via Twitter weten dat hij geen handelsoorlog wil ontketenen. Beleggers reageerden opgelucht en verschoven hun aandacht naar de komende kwartaalcijfers. De vergeldingsactie voor de chemische aanval in Syrië had nauwelijks invloed op het sentiment.

Dow Jones 2,5% hoger

Vooral Wall Street presteerde sterk. Over de vijf handelsdagen met slotkoersen van maandag sloot zowel de Dow Jones als de breed samengestelde S&P500 circa 2,5% in de plus. Technologiebeurs Nasdaq eindigde 3% hoger, mede dankzij een herstel van zwaargewicht Facebook (+4,5%) na de getuigenis van topman Mark Zuckerberg voor het Congres. Op de brede markt trok de energiesector de kar, geholpen door hogere olieprijzen. Met een koerswinst van 15% was olieproducent Concho Resources de sterkste stijger in de S&P500.

Achterblijvers waren vooral te vinden in defensieve hoeken – zoals de nuts- en vastgoedsector – door de gestegen Amerikaanse tienjaarsrente. Grootste verliezer (-10,4%) was farmaceut Bristol-Myers. De koersdreun volgde op het nieuws dat Merck (+5,6%) goede onderzoeksresultaten behaalde voor een rivaliserend longkankermedicijn. De pan-Europese Stoxx600-index kon Wall Street niet bijhouden en sloot slechts 0,8% in de plus. Meevallende cijfers zetten de koersen van Tesco (+14%) en LVMH (+7,3%) flink hoger. De Britse softwareproducent Sage Group kwam met een omzetwaarschuwing, waardoor het aandeel bijna 10% verloor.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.