Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Opinie Erik Klooster, 25 aug 2017 11:37

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 34

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Hornbach
Een jaar geleden tipten wij de Duitse bouwmarktketen Hornbach. Met een rendement van 21%, waaronder een dividend van 2,5%, heeft het aandeel goed gerendeerd.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Dramatische omzetdaling bij AND
AND International Publishers heeft een ronduit slecht eerste halfjaar achter de rug. De omzet is bijna verwaarloosbaar te noemen: €0,9 mln, tegen €6,2 mln in het eerste halfjaar van 2016.

Sterk kwartaal ForFarmers
ForFarmers bevestigt de status van stabiele groeier met een bescheiden inkomstenstijging, die zich dankzij kostenbesparingen vertaalt in een mooie winstgroei.

Eenmalige posten vertekenen winstcijfers NN Group
De nettowinst van NN Group daalde ondanks een winstbijdrage van €21 mln van Delta Lloyd met 28%, naar €240 mln. Die terugval werd veroorzaakt door eenmalige posten, zoals een reservering van €188 mln voor belastingperikelen bij de Australische activiteiten.

Bezettingsgraad Vopak loopt terug
In het tweede kwartaal van 2017 was de bezettingsgraad van de terminals van Vopak 90%, tegen 94% een jaar eerder. Het probleem ligt vooral in Nederland, waar de stookolie-opslag uit Rusland afneemt.

Wereldhave: Vastgoed biedt prima kansen op rendement
Het gevaar van een rentestijging en de opmars van online winkelen zetten de vastgoedsector dit jaar op achterstand. Royale dividenduitkeringen vormen echter een goede buffer tegen een hogere rente.

Tip van de week: Watsco
Watsco is zeer succesvol op de Amerikaanse distributiemarkt voor klimaatsystemen en laat zijn aandeelhouders hierin meedelen. Het dividend is in drie jaar tijd verdubbeld.

Superstock: Neurocrine Biosciences
Beleggers in het Amerikaanse biotechbedrijf Neurocrine hebben een behoorlijke achtbaanrit achter de rug.

Onze overige adviezen van deze week:

VS cruciaal voor succes Ahold Delhaize
De fusie van Ahold en Delhaize kwam voor beide partijen niets te vroeg. Doel is het verdedigen en zo mogelijk uitbouwen van de positie in de VS, waar voor beide het zwaartepunt van de activiteiten ligt.

Boskalis fors geraakt door malaise offshore
De verslechtering van de offshoremarkt is duidelijk zichtbaar in de resultaten van Boskalis. In het eerste halfjaar is de nettowinst vrijwel gehalveerd en herstel dient zich nog niet aan.

Bodem bij Brunel bereikt
Detacheerder Brunel heeft in het eerste halfjaar de omzet met 18% zien teruglopen naar €385,3 mln. Het bedrijfsresultaat zakte met 73% naar €4,6 mln.

ECP, NSI, Unibail-Rodamco, Vastned en WDP: Vastgoed biedt prima kansen op rendement
Het is echter een misvatting dat de vastgoedsector per definitie achterblijft wanneer de rente oploopt. In het verleden bleek de sector juist bovengemiddeld te presteren, mits de stijging van de rentetarieven het gevolg is van een aantrekkende economische groei.

Duurdere metalen versterken resultaat BHP Billiton
BHP heeft een flinke stijging van de omzet en winst weten te boeken. Ook is bekendgemaakt dat de Amerikaanse schalie-olieactiviteiten verkocht gaan worden.

Johnson & Johnson maakt even pas op de plaats
De omzetgroei van farmagigant Johnson & Johnson lijkt te zijn stilgevallen. De goed gevulde pijplijn, een bredere inzet van bestaande middelen en de aankoop van Actelion gaan de komende jaren echter voor een groeiversnelling zorgen.

Total breidt productie flink uit met overname van Maersk Oil
De Franse olie- en gasmaatschappij Total lijft de olie-tak van Maersk in voor een bedrag van $7,45 mrd, inclusief schulden van $2,5 mrd. De transactie wordt deels betaald in aandelen, maar zal direct bijdragen aan de winst per aandeel.

Ook Wal-Mart onder druk
De grootgrutterswereld is op zijn kop gezet door de entree van Amazon, dat offline en online aspiraties heeft. Wal-Mart is bezig een antwoord te formuleren.

Lees ook: Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 33


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.