Updates

Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Advies Jeroen Boogaard, 24 apr 2017 14:47

Europa jaagt omzet Manpower aan

0 0 Leestijd ongeveer

Manpower heeft een sterk kwartaal achter de rug. De uitzender profiteert van een betere arbeidsmarkt in met name Europa en ziet het marktherstel doorzetten. 

Uitzendconcern Manpower heeft in het eerste kwartaal de omzet met 4% opgevoerd naar $4,8 mrd. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 7%, aan de bovenkant van de afgegeven verwachting van 5-7%. Op autonome basis en bij hetzelfde aantal werkdagen kwam de groei uit op 4%, hetzelfde niveau als in het vierde kwartaal. Hoewel de onderliggende omzetgroei niet is versneld, zijn de marktomstandigheden volgens Manpower licht verbeterd. Vooral in Europa trekt de arbeidsmarkt aan en het bedrijf verwacht dat dit herstel doorzet. In Zuid-Europa, met een omzetaandeel van 38% het belangrijkste werkterrein voor Manpower, versnelde de omzetgroei tegen constante wisselkoersen op kwartaalbasis van 7 naar 9% vooral dankzij betere prestaties in Frankrijk en Italië. Daarentegen zwakte de groei juist af in Noord-Europa (26% van de omzet) van 6% naar 3%. Dat kwam op het conto van een verdere krimp in het Verenigd Koninkrijk, waar klanten met het oog op de Brexit terughoudend zijn met het inhuren van personeel.

Verenigde Staten
Verder blijft Manpower kwakkelen in de Verenigde Staten (14% van de omzet), ofschoon de omzetkrimp wel afnam van 9 naar 6%. Het bedrijf heeft hier al langer last van de zwakte in de Amerikaanse industrie, maar kiest ook bewust voor een grotere prijsdiscipline. Dit vertaalt zich in een betere marge. De hogere omzet levert bovendien een operationele hefboom op, waardoor de ebita-marge op groepsniveau steeg van 2,9 naar 3,2%. Exclusief valuta-effecten en eenmalige posten steeg de winst per aandeel met 47% naar $1,39. Zonder een belastingvoordeel zou dat een plus van 29% zijn. Voor het tweede kwartaal verwacht Manpower een kleine versnelling van de autonome omzetgroei per werkdag naar 5% en een stabiele tot licht hogere operationele marge. Die kwam vorig jaar al uit op een recordniveau van 4% en biedt weinig opwaarts potentieel meer. Met het herstelpotentieel in Europa moet de omzet echter verder kunnen toenemen. De ijzersterke balans biedt bovendien opnieuw ruimte voor aandeleninkoop. Bij een redelijke k/w van 14,9 blijft het aandeel koopwaardig.

 

Lees ook: Veel groeikansen voor Europese bouwreuzen


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!