Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Vincent van Roon, 4 apr 2017 11:55

5 kansrijke achterblijvers op Beursplein 5

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX bereikt record na record en tal van aandelen komen op nieuwe hoogtepunten. Zo zijn ASML, AMG, Fagron en Galapagos erg populair bij investeerders. Toch is het niet alleen maar hosanna op Beursplein 5. Er is een aantal kleinere en voor beleggers blijkbaar onaantrekkelijke aandelen dat achterblijft. Toch zitten daar ook kanshebbers tussen, zo is op internetfora te horen. Onderstaande vijf achterblijvers zouden een inhaalslag kunnen maken voor de rest van 2017.


BinckBank (-14% YTD)
Na alle negativiteit rond Binck klinkt er eindelijk een positieve toon op internetfora. Binck is volop bezig met het ontwikkelen van een nieuw verdienmodel. Het bedrijf zal zijn activiteiten als broker, waar het zo groot mee is geworden, steeds verder afbouwen. Prijsvechters als Lynx en DeGiro drukken Binck steeds verder uit de markt. Beleggers op internet wijzen erop dat Binck een goede stap zet door zich meer te gaan richten op vermogensbeheer. Zo nam Binck twee weken geleden de geautomatiseerde online vermogensbeheerder Pritle over. Vermogensbeheer wordt daarmee goedkoper en voor meer beleggers bereikbaar. Daar kan Binck de komende jaren weleens sterk mee gaan groeien. De lage aandelenkoers is daarom volgens forumleden een mooi instapniveau. Een aantal reacties van beleggers:

En dat is precies wat Binck moet gaan doen. Geld verdienen met het vermogen van een ander!”

“Ik ben blij dat Binck in de tarieven geen gevecht met DeGiro aangaat, maar dat ze nu wel een antwoord hebben op de scherp geprijsde vermogensbeheerders.”

“Na verloop van tijd zal de prijs van transacties steeds verder richting de nul bewegen. Dan kun je er in de tussentijd maar beter zo veel mogelijk aan verdienen. De concurrentie met DeGiro kunnen ze inderdaad niet meer aan.” 

“Binck is in ieder geval niet bezig lijdzaam toe te zien hoe hun verdienmodel steeds minder opbrengst genereert. Kwestie van tijd dat deze nieuwe strategie vruchten gaat afgeven.”

 

Probiodrug (-13% YTD)

Beleggers op internetfora zien kansen voor het aandeel Probiodrug. Het biotechbedrijf heeft een medicijn tegen Alzheimer in ontwikkeling en zal binnen enkele maanden met testresultaten naar buiten komen. Eind vorig jaar deed het bedrijf een emissie tegen €20 per aandeel. Momenteel staat het aandeel op een laagste koers rond €16. Bij positieve resultaten kan het aandeel flink herstellen. Wellicht dat Biogen zich dan zal gaan mengen; in oktober 2016 nam dit bedrijf al een belang in Probiodrug. Dat trok een belegger over de streep:

“Mijn voornaamste reden om in te stappen is dat Biogen een belang van meer dan 3% heeft. Biogen heeft zelf in de pijplijn ook behandelingen tegen Alzheimer die in een vergevorderde klinische fase zijn. Blijkbaar vindt Biogen, met al hun kennis, het toch van belang om ook bij Probiodrug een voet tussen de deur te hebben.”

 

DPA (+5% YTD)

De Nederlandse economie maakt een spurt; daarmee neemt de werkgelegenheid toe, alsmede de vraag naar hooggeplaatst personeel. Beleggers op internetfora begrijpen niet waarom het aandeel DPA maar niet van zijn plek komt. De jaarresultaten waren sterk en het dividend was hoger dan verwacht. Beleggers wijten het uitblijven van belangstelling aan de beperkte omvang van de detacheerder. Daardoor is de waardering op de beurs laag. Forumleden zijn ervan overtuigd dat DPA nog dit jaar wordt overgenomen.

“Als we in de branche kijken zie je het Japanse Recruit actief zijn. Niet voor niets meldde Recruit dat USG een springplank is naar Europa en dat er gekeken wordt naar meer overnames. Zodoende noem ik deze partij als eventuele kandidaat voor DPA, wat een goede aansluiting zou zijn. We moeten accepteren dat we door de lage euro een prooiland zijn geworden en dat dit soort overnames meer zullen voorkomen.”

Outlook van DPA na de jaarcijfers:

DPA verwacht de posities in het merendeel van zijn markten in 2017 opnieuw te versterken. Het zegt goed gepositioneerd te zijn om in te spelen op de effecten van het aanhoudende groeiherstel van de Nederlandse economie op de arbeidsmarkt.

 

Flow Traders (-10% YTD)
Het laatste kwartaal van 2016 was het beste kwartaal tot zover voor Flow Traders. De onderneming meldde dat het vorig jaar geen enkele verliesdag heeft meegemaakt. Dat betekent dat  Flow Traders nu al 31 maanden zonder verliesdagen is doorgekomen. De laatste weken zakt het aandeel wat in doordat een aantal grote investeerders is uitgestapt. Voor forumleden is de zwakke koersperformance dit jaar aanleiding om het aandeel te kopen. De waardering is laag en het dividendrendement staat op 4,3%. De expansie in Azië en op de Amerikaanse OTC-markt zal de groei verder aanjagen. Daarnaast zijn het ook de valutahandel en de groei van ETF`s die Flow Traders naar nieuwe hoogtes gaan brengen. Echt een groeiaandeel volgens forumleden.

Een belegger wijst daarnaast op de voorspelling van ABN Amro dat er mogelijk een consolidatieslag zal plaatsvinden:

“ABN AMRO verwacht enige disruptie in de markt van concurrenten zoals IMC en Optiver, die fors investeren in ETF-handel. Ook de Amerikaanse sectorgenoten Susquehanna en Virtu willen groeien in Europa. Een recent bod van Virtu op KCG zou de concurrentie weer kunnen laten afnemen en zou ook het startschot kunnen zijn van een consolidatieslag in de sector, waarbij Flow Traders zou kunnen worden overgenomen tegen een forse premie op de huidige koers.”

 

AND (-1% YTD)
Beleggers reageerden teleurgesteld op de jaarcijfers van AND. Het wegvallen van een belangrijke klant kwam hard aan. AND geeft geen outlook voor 2017 en dat heeft ervoor gezorgd dat de fantasie uit het aandeel is verdwenen. Beleggers hadden gehoopt op een aankondiging van nieuwe klanten of producten. Forumleden denken echter dat het eerder uitstel is dan afstel. AND timmert aan de weg in de Verenigde Staten en daar kan weleens een grote verrassing vandaan komen, met een oplopende koers in de tweede helft van dit jaar als gevolg. Hieronder geven twee beleggers aan waarom zij positief zijn over AND:

“Weliswaar heeft AND €5,46 aan EV per aandeel, waarvan €3,80 aan geactiveerde IVA en €2 aan kortlopende vorderingen. Dus bijna geen schulden wat zeer positief is! Er kwam dit jaar slechts €858.000 aan omzet binnen uit Amerika terwijl deze kaart is afgerond. Met het openen van het kantoor in Amerika is er een grote kans ontstaan hier extra omzet te genereren.”

 “AND is altijd een speculatief aandeel geweest, maar op dit moment is AND tevens een van de meest kansrijke NL-aandelen. Anders gezegd: de zaadjes zitten in de grond en als ze boven komen, dan is het feest. Vergeet ook niet dat iemand AND wilde overnemen en dat dat geweigerd is omdat het bod niet hoog genoeg was.”

 

Lees ook: Vijf interessante maar risicovolle Canadese pennystocks


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!