Updates

Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Opinie Vincent van Roon, 2 sep 2018 09:05

Drie interessante verdubbelaars op de Nasdaq

0 0 Leestijd ongeveer

Afgelopen maand explodeerden onderstaande drie lokale Nasdaq aandelen. Om uiteenlopende redenen stegen ze op hun hoogtepunt op dagbasis respectievelijk 178%, 106% en 114%. Op de huidige koersniveaus zijn dit zeer interessante aandelen voor de offensieve belegger die niet vies is van enig risico.

Citius Pharmaceuticals (CTXR)

Het aandeel Citius explodeerde nadat bekend werd dat het bedrijf succesvol nieuw geld heeft opgehaald. De kas was bijna leeg, dus dat beleggers opgelucht waren dat de activiteiten gewoon worden doorgezet, is logisch. Het feit dat het bestuur ook zelf flink investeert zorgt voor veel vertrouwen in de toekomst. Citius heeft bovendien twee veelbelovende medicijnen in ontwikkeling.

In totaal werd $10 mln opgehaald via een emissie tegen een koers van $1,275. De CEO van Citius investeerde $1 mln en een ander bestuurslid, Leonard Mazur, kwam met $4 mln over de brug. De overige $5 mln werd opgehaald bij professionele investeerders.

De koers van het aandeel steeg op de dag van bekendmaking onder groot volume van $1,13 naar $3,14. Inmiddels is het aandeel weer gedaald door winstnemers. Citius werd eind 2014 genoteerd op de Nasdaq en het aandeel bereikte een hoogtepunt op $37 in 2016. Dat het aandeel zo is gezakt heeft alles te maken met het geldverslindende onderzoekstraject voor de twee belangrijkste kandidaat producten; Mino-Lok en Hydro-Lido.

  • Mino-Lok is een veelbelovend medicijn voor de behandeling van patiënten met katheter-gerelateerde bloedbaaninfecties. Deze infecties zijn zeer ernstig bij vooral kankerpatiënten. Het medicijn is er voor bedoeld infecties te verhelpen zonder de katheter te hoeven verwijderen/vervangen. Een dergelijke oplossing bestaat nog niet, dus Citius heeft met dit middel goud in handen. Momenteel zit het medicijn in onderzoeksfase 3, waarmee toetreding tot de markt erg dichtbij is gekomen. In fase 2b bereikte het medicijn een slagingspercentage van 100%, wat uiteraard tot veel vertrouwen leidt. Het middel is wereldwijd gepatenteerd tot juni 2024.
  • Hydro-Lido is een ontstekingsremmende crème die verlichting geeft voor patiënten met aambeien. Hoewel er tal van recepten en vrij verkrijgbare producten zijn voor de behandeling van aambeien, zijn er momenteel nog geen gegevens over veiligheid en werkzaamheid. Citius gelooft dat zijn hydrocortison-lidocaineproduct een belangrijke behandelingsoptie zal worden voor artsen die hun patiënten willen voorzien van een therapie die veiligheid en werkzaamheid heeft bewezen. Citius heeft onlangs een fase 2a klinische studie succesvol afgerond bij 211 patiënten.

Citius heeft de laatste jaren goede testresultaten behaald met zijn twee belangrijkste kandidaat-medicijnen, waardoor markttoelating steeds dichterbij komt. Het feit dat zelfs het bestuur van Citius fors geld investeert in het bedrijf geeft veel vertrouwen over de kansen met deze twee middelen. Hoewel de risicofactor hoog is, is de teruggevallen koers een goed moment het aandeel op te pikken.

Seven Stars Cloud Group (SSCG)

Het aandeel SSCG explodeerde nadat het bedrijf een megaorder had ontvangen uit China. Met groot volume liep het aandeel op van $1,99 naar $4,12. SSCG is een fintechbedrijf dat zich richt op kostenbeheersing voor bedrijven via moderne technologie zoals blockchain. Dat de fintechindustrie groeiende is, blijkt wel uit de bedrijfscijfers van SSCG. De omzet over het tweede kwartaal steeg van vorig jaar $43,3 mln naar $131,5 mln dit jaar.

CEO Bruno Wu verklaarde: “We presteren op een hoog niveau in de hele organisatie en als gevolg daarvan zijn we op weg om onze strategie in de tweede helft van 2018 volledig uit te voeren. We positioneren het bedrijf als een toonaangevende wereldwijde fintech- en digitalisatie-dienstverlener, en we zetten het bedrijf op het spoor voor snelle groei en winstgevendheid. SSC zal het volledige potentieel van de activa en partnerships gaan benutten”

SSCG had even later nog een positief bericht voor beleggers. SSCG heeft een order ontvangen van het Chinese National Transportation Capacity. De Chinese overheid wil voor 2021 alle vervuilende bussen vervangen door elektrische bussen. Deze hele operatie heeft gevolgen voor veel bedrijven, en daar gaat SSCG met zijn overzichtelijke blockchain-software van profiteren.

De marktomvang voor de verplichte vervangingen en upgrades wordt geschat op 1 bln RMB (ongeveer $145B). NTS is de grootste full-service operator voor elektrische bussen, met verkoop, leasing, een laadstation netwerk en real-time datadiensten, waaronder media, betalingen, kaarten en gezichtsherkenning. Het 3-jarige contract tussen SSCG en NTS heeft een waarde van $24 mrd.

Bruno Wu merkte op: “Dit is een echt baanbrekende deal wereldwijd voor blockchain-gebaseerde fintech-bedrijven om een dergelijk grootschalig contract met activa te krijgen. Dit is het startsein van een markt die heel groot gaat worden”

Hoewel het bedrijf nog een klein verlies maakt, zal het volgend jaar mede door het megacontract met NTS winst gaan maken. SSCG is een bedrijf met een grote toekomst, timmert inmiddels hard aan de weg en daarom zeer interessant om in portefeuille te hebben. Het aandeel staat momenteel op $5,12, dichtbij de IPO-koers van 2011. Gezien de ontwikkelingen kan het aandeel de komende tijd nieuwe hoogtes bereiken.

Truett Hurst

Wijnhandelaar Truett Hurst uit Californië maakte onlangs bekend zijn groothandel te verkopen voor $18 mln in cash aan Precept Brands. Als reactie daarop verdubbelde het aandeel onder groot volume van $1,48 naar $3,19. De beurswaarde van Truett Hurst is een schamele $7,7 mln. Op basis van een opbrengst van $18 mln zou je denken dat een hogere beurswaarde reëel is, maar de financiële omstandigheden liggen anders.

Truett Hurst houdt namelijk minder over aan de verkoopopbrengst, omdat het met de opbrengst bankschulden moet aflossen. Netto ontvangt het bedrijf op de bankrekening $5,6 mln. De wijnhandelaar maakt jaarlijks verlies en daarom moest er iets gebeuren om het tij te keren. Het bedrijf groeit niet en blijft jaarlijks schommelen rond een jaaromzet van rond de $23 mln en een brutowinst rond $8 mln. Overige kosten, zoals rentekosten op schulden zorgen voor een uiteindelijk negatief resultaat. Al vele jaren maakt het bedrijf verlies en daar moet volgens aandeelhouders verandering in komen. Door de aflossing van de schulden zullen de zware lasten jaarlijks wegvallen wat een positief resultaat heeft op de winst.

Door de verkoop van dit onderdeel valt een belangrijk deel van de omzet echter weg. De focus gaat nu naar de twee belangrijkste wijnmerken Truett Hurst en VML. Positief feit is dat de marges van deze merken hoger zijn dan de winst die het bedrijf maakte met de groothandel. Het is daarom slim dat het grootste deel van de ontvangen $5,6 mln wordt geïnvesteerd in deze merken. Truett Hurst wil nieuwe verkoopkanalen vinden en de merken beter op de kaart zetten. Dat zou het bedrijf moeten laten groeien.

Truett Hurst houdt ook zijn 9,2 hectare aan landbouwgrond in Californië voor het verbouwen van zijn wijn. De waarde van de grond wordt geschat op $4 mln. Samen met de ontvangen $5,6 mln aan contanten heeft Truett Hurst dus een minimale waarde in bezit van $9,6 mln, oftewel $2,13 per aandeel. Dat is beduidend hoger dan de huidige beurskoers van $1,74.

Tegelijk met de verkoop van de groothandel werd bekend dat CEO Philip Hurst opstapt en in dienst treedt bij Precept Brands. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Paul Dolan. Nu de groothandel is verkocht, de CEO is opgestapt en er een berg geld is ontvangen, zouden grootaandeelhouders weleens de touwtjes in handen kunnen gaan nemen. Bard Associates, North Star Investment Management en Twinleaf Management hebben tezamen 40% van de aandelen van Truett Hurst in handen. Deze professionele investeerders willen er alles aan doen zoveel mogelijk waarde terug te zien in het aandeel en kunnen zinspelen op bijvoorbeeld een megadividend of het bedrijf laten overnemen door een andere partij.

Onderwaardering, een schuldenvrije status en kans op nettowinst door de hoge marge op twee eigen merken. Dat alles maakt het aandeel Truett Hurst tot een zeer interessante belegging.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ