Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Opinie Vincent van Roon, 28 mrt 2017 11:51

Vijf interessante maar risicovolle Canadese pennystocks

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers spreken op internet over een aantal veelbelovende Canadese pennystocks. De aandelen van deze veelal beginnende bedrijven kunnen bij succes verveelvoudigen. Er kleeft echter wel een erg groot risico aan dit soort aandelen.

De aardbodem van Canada zit vol interessante grondstoffen. Het is daarom niet vreemd dat de meeste op de Canadese beurs genoteerde aandelen grondstof-gerelateerd zijn, zoals de vijf bedrijven in deze blog. Deze firma’s zitten in de exploratiefase en hopen de hooggespannen verwachtingen waar te kunnen maken. Het is alles of niets voor deze junior-aandelen.


Blackbird Energy (BBI)
Het Canadese Blackbird Energy richt zich op de aankoop, exploratie, ontwikkeling en productie van olie- en gasvelden in Noord-Amerika. Het bedrijf is op dit moment actief in de Montney Formation, een uitgestrekt gebied in de Canadese provincies British Columbia en Alberta met enorme hoeveelheden schaliegas en schalie-olie. Het bezit in de Montney een kleine 20.000 hectare grond en is momenteel bezig met exploratie. De grote waarde van de Montney zit in de zeer hoge concentraties pentaan, propaan en free condensate die vrijkomen bij de productie van aardgas. Blackbird heeft een nieuwe, goedkopere techniek ontworpen om aardgas te winnen, en is bezig haar capaciteiten voor productie te verhogen. Beleggers hopen dat het bedrijf de komende jaren, na tijden van zaaien, kan oogsten en dat het aandeel hard zal oplopen.

Craig Porter van vermogensbeheerder Front Street Capital geeft in een filmpje aan waarom hij denkt dat Blackbird een goede toekomst tegemoet gaat. Zijn koersdoel is $0,90.


Neo Lithium (NLC)
Neo Lithium is vorig jaar eigenaar geworden van een groot gebied in Argentinië (Catamarca) waar lithium uit de grond kan worden gewonnen. Het project, genaamd 3Q, ligt in het zuidelijke deel van de Lithium Triangle op het Puna Plateau en zit nog in de exploratiefase. Het ligt op 4090 meter hoogte en omvat ongeveer 320 vierkante kilometer met lithium. Inmiddels bestaat het uit meer dan tien mijnbouwplekken. Neo Lithium is in snel tempo een prominente naam aan het opbouwen op grond van zijn geroemde 3Q-project en dankzij het ervaren team dat hierachter zit. Lithium wordt gebruikt in accu`s voor zelfrijdende auto`s. Vanwege de verwachte opkomst van deze auto`s zien beleggers de toekomst voor dit bedrijf zonnig in en voorzien ze in de komende jaren een oplopende prijs voor lithium, met een navenante koersstijging.

De CEO van Neo Lithium vertelt in een interview wat volgens hem het potentieel is van zijn bedrijf.


Petrolia (PEA)
Petrolia is een in Canada gevestigd olie- en gasexploratiebedrijf. Het is voornamelijk bezig met de exploratie en ontwikkeling in het kader van olie- en gaslicenties, en heeft inmiddels zeven projecten. Het management geeft aan dat er in Quebec veel te winnen is: “Wij menen dat er veel olie in Quebec zit en dat Petrolia goed is gepositioneerd om de immense rijkdom van de provincie te benutten. De olie die is gevonden in de Gaspé is van zeer hoge kwaliteit”. Beleggers op internet zien het enorme potentieel van wat er in de grond zit en menen dat het aandeel flink kan stijgen wanneer de productie een feit is.


Cruz (CUZ)
Cruz is actief bij het winnen van kobalt. Dit metaal komt in kleine hoeveelheden in de gehele aardbodem voor. Maar op sommige plaatsen is de concentratie zo hoog, dat het loont om dit door middel van mijnbouw te winnen. Kobalt wordt in grote hoeveelheden gebruikt in de metaalindustrie, onder meer voor het harden van staal en andere metaallegeringen. Cruz bezit tal van gebieden met hoogwaardig kobalt die zich in Noord-Amerika bevinden. Het heeft momenteel zeven kobaltprojecten in Canada en één in de Amerikaanse staat Idaho. Doelstelling is om de grootste kobaltproducent van Canada te worden. Het bestuur denkt dat Cruz aan de beginperiode staat van een bullmarkt voor kobalt, en wil daar als eerste van profiteren. Op internetfora hebben beleggers vertrouwen in de woorden van de CEO en tippen het aandeel als een mooie kans voor de toekomst.


Aldridge Minerals (AGM)
Aldridge Minerals is een Canadees mijnbouwbedrijf dat zich bezighoudt met de exploratie van mineralen in Turkije. Het belangrijkste project is Yenipazar, een plek waar goud, zilver, koper, lood en zink kunnen worden gewonnen. Het gebied heeft een oppervlakte van 100 vierkante kilometer en ligt ten zuidoosten van Ankara. Aldridge Minerals is nu nog bezig met het financieren van zijn activiteiten en het toe-eigenen van gebieden. Beleggers op internetfora hopen er uiteraard op dat er veel mineralen worden gevonden. Net als de bovenstaande vier bedrijven mag dit aandeel dan erg risicovol zijn; een verveelvoudiging van de koers is zeker niet uit te sluiten.

 

Lees ook: Overnamegeruchten stuwen koers Genfit


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!