Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Vincent van Roon, 5 aug 2018 11:00

Tien superuitschieters op de Nasdaq in juli

0 0 Leestijd ongeveer

Nieuwe records op de beurzen wereldwijd zorgen ook op de lokale markt voor sterk opverende koersen. 

Op de lokale markt van de Amerikaanse Nasdaq waren er opvallend veel positieve daguitschieters. Vele aandelen schoten om uiteenlopende redenen met tientallen procenten op enkele dagen omhoog. Onderstaand de top-10 van de maand juli.

Izea Inc. (IZEA) +188%

Beleggers in Izea Inc. beleefden een goede maand, nadat het bedrijf aankondigde TapInfluence over te nemen. Izea is een modern marketingbedrijf dat optimaal gebruikmaakt van social media en influencers. TapInfluence is een zeer grote speler in medialand op het gebied van influencers. Het is als het ware een marktplaats voor inmiddels 87.000 influencers en bedrijven. Izea betaalt $7,08 mln voor TapInfluence, en op basis van een eigen marktwaarde van $9 mln is dit een grote overname. Beleggers gaan ervan uit dat wanneer beide bedrijven zijn samengevoegd zij een vuist kunnen maken tegen de allergrootste bedrijven. Niet voor niets explodeerde het aandeel op dit nieuwsbericht.

China Techfaith (CNTF) +127%

Techfaith is een ontwikkelaar van commercieel vastgoed in China en wereldwijd aanbieder van mobiele diensten. Het aandeel verdubbelde plots in waarde nadat het bedrijf bekendmaakte een groot onderdeel, genaamd Charm Faith Limited, af te stoten tegen een zeer hoge prijs. De verkoopwaarde is $104 mln, terwijl de beurswaarde van Techfaith slechts $23 mln bedraagt. Dat het aandeel ondanks de koersstijging zo laag wordt gewaardeerd zit hem in het feit dat het bedrijf al zeer lange tijd slecht draait. In 2017 werd bijvoorbeeld nog een verlies geleden van $15 mln. Techfaith gaat de verkoopopbrengst niet uitkeren aan zijn aandeelhouders, maar investeren om op die manier weer een winstgevende onderneming te worden.

China Auto Logistics (CALI) +108%

Dit is wederom een op China georiënteerd aandeel dat op flink veel belangstelling van beleggers mocht rekenen. De koers van het aandeel explodeerde nadat investeerder Barna Capital wederom zijn belang had verhoogd in de Chinese dealer van luxe geïmporteerde auto’s. Het belang van Barna is inmiddels opgelopen van 20 naar 25% en de investeerder heeft het bedrijf ertoe gedwongen meer aandeelhouderswaarde te creëren. De beurswaarde ligt volgens Barna namelijk fors onder de intrinsieke waarde. Nu Barna een groot belang aan het opbouwen is, wil het een belangrijke zeggenschap hebben over de toekomst van het bedrijf. Een volledige verkoop van de Chinese autohandelaar is het voornaamste scenario. Dat bericht zette beleggers er massaal toe aan het aandeel kopen. Het is een interessant aandeel waar de komende tijd nog veel om te doen zal zijn.

Biocept (BIOC) +71%

Biotechbedrijf Biocept veerde flink op nadat het bedrijf een samenwerkingsverband had gesloten met Alliance Global FZ. Biocept heeft een innovatieve kankertest op de markt gebracht, die meerdere soorten kanker in een vroeg stadium kan opsporen. Alliance Global FZ is gespecialiseerd in het op de markt brengen van medische producten in het Midden-Oosten, Azië en Noord-Afrika. Met deze deal zal het bedrijf zorgdragen voor het op de markt brengen van deze kankertest in die regio’s. Er is weinig duidelijkheid over de financiële voordelen die Biocept hiermee kan halen, en daarom is het niet vreemd dat de koers van het aandeel door de onzekerheid inmiddels weer is teruggezakt. Doordat het bedrijf jaarlijks veel verlies lijdt, waardoor de koers van het aandeel zich in een neergaande lijn bevindt, zullen er eerst financiële details over de deal naar buiten moeten komen alvorens positief te worden over het aandeel.

Coda Octopus Group (CODA) +125%

Het aandeel Coda verdubbelde in waarde nadat de marine van Panama een grote order had geplaatst voor de ontwikkeling van sonarapparatuur. Het in 1994 opgerichte Coda heeft een zeer interessante sonar 3D technologie ontwikkeld, en heeft inmiddels grote klanten in de defensie-, marine-, olie- en gasindustrie. Coda gaat voor de Panamese marine de komende twaalf maanden een real-time 3D video display ontwikkelen voor duikers. Doordat er geen financiële details bekend zijn gemaakt, is het gissen naar de impact van deze order op het bedrijfsresultaat.

Contravir Pharma (CTRV) +43%

Biotechbedrijf Contravir steeg flink op de bekendmaking Fase1/2A te hebben afgerond voor zijn medicijn CRV431 voor de behandeling van hepatitis B. Aangezien CRV431 hét middel is waar Contravir zich op focust en er op termijn dus zijn omzet en winst vandaan moet halen, is het niet vreemd dat beleggers het aandeel massaal hoger zetten. Contravir lijdt zoals vele kleine biotechbedrijven jaarlijks verlies. Daarnaast kan de matige kaspositie ervoor zorgen dat Contravir later dit jaar een emissie zal doen. Contravir heeft een marktwaarde van slechts $7,9 mln en is daarmee zeer interessant als het middel daadwerkelijk de komende jaren op de markt zal komen. Desondanks is er nog een lange weg te gaan, dus beleggers die gebruik willen maken van de enorme kansen van dit aandeel dienen over een lange adem te beschikken.

Bridgeline Digital Inc. (BLIN) +197%

Onder zeer groot volume explodeerde het aandeel Bridgeline op een deal die werd gesloten met een niet nader genoemde bank. Bridgeline is een IT-bedrijf dat uitgebreide websiteoplossingen biedt voor met name de financiële sector. Bridgeline heeft een innovatief product ontwikkeld, genaamd The Bridgeline Product Suite, wat onlangs de CODiE award heeft gewonnen. In de markt heeft Bridgeline inmiddels een zeer goede naam opgebouwd. Het is niet bekend welke bank het product gaat afnemen, maar wel is duidelijk dat het om een periode van 3 jaar gaat.

Precipio (PRPO) +81%

Een aantal maanden terug heeft u op deze website gelezen over de enorme groei die Precipio momenteel doormaakt. Precipio is een diagnostisch bedrijf waar kankerpatiënten terecht kunnen voor bijvoorbeeld een second opinion. Destijds heeft u gelezen dat het aandeel sterk opveerde op eerstekwartaalcijfers, terwijl nu de koers doordenderde op tweedekwartaalcijfers. De resultaten stegen maar liefst 213% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet over de eerste helft van dit jaar was $1,5 mln, vergeleken met $0,5 mln vorig jaar. Het feit dat de koers, ondanks de explosieve groei toch weer is teruggezakt, heeft alles te maken met de financiële positie van het bedrijf. Zolang Precipio verlies blijft maken, is de financiële positie wankel en blijven beleggers angstig voor bijvoorbeeld een emissie. Maar zolang de omzet van Precipio blijft groeien, lijkt het aandeel een zeer interessante investering voor beleggers die niet schuw zijn van risico.

RLJ Entertainment (RLJE) +28%

Het Amerikaanse RLJ Entertainment wordt definitief overgenomen door AMC Networks. In februari werd een eerste bod van $4,25 per aandeel nog afgewezen. Een tweede bod van $6,25 werd nu wel goedgekeurd, maar niet door iedereen. Een aantal aandeelhouders vindt het bod nog steeds ondermaats en heeft laten weten de overname gerechtelijk aan te vechten. Het aandeel noteert inmiddels $6,16, nipt onder het bod. Dat lijkt erop te duiden dat de markt ervan uit gaat dat een eventueel gerechtelijk proces weinig kans geeft.

ShiftPixy (PIXY) +201%


Het bedrijf ShiftPixy richt zich op de moderne economie met een mobiel platform waar bedrijven en flexwerkers elkaar vinden. Via de app kunnen flexkrachten zeer eenvoudig en snel aan bedrijven worden gekoppeld. Flexkrachten schrijven zich in via de app en kunnen dan vervolgens een opdracht accepteren. Deze nieuwe vorm van werkbemiddeling is populair getuige de groei die ShiftPixy doormaakt. De kwartaalomzet groeide met 102% van $4,6 mln naar $9,4 mln. Het aantal flexkrachten dat zich heeft aangemeld steeg van 3654 naar 7648. Hoewel het bedrijf onder de streep nog een miniem verlies draait, is de marktverwachting dat vanaf komend kwartaal zwarte cijfers worden geschreven. Het aandeel explodeerde op deze berichten, maar inmiddels nemen veel beleggers winst na de gigantische koersstijging. Op de huidige koers is het een zeer interessant aandeel geworden voor de lange termijn.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ