Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Opinie Erik Klooster, 10 mrt 2017 09:30

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 10

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Galapagos
Galapagos werd een jaar geleden getipt omdat na een koersdaling van bijna 30% een aantrekkelijk instapniveau was ontstaan met het oog op de veelbelovende pijplijn van het biotechbedrijf. Positieve onderzoeksresultaten van filgotinib – het belangrijkste middel in de pijplijn – en speculatie over een overname door Gilead Sciences hebben de beurskoers sindsdien een flinke duw in de rug gegeven.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Tip: Wereldspeler in de modebranche
Dit bedrijf is met een jaaromzet van circa $8,6 mrd een van de grootste modeconcerns in de wereld. Op de Amerikaanse thuismarkt heeft het te maken met een lastige retailmarkt, maar internationaal timmert de onderneming flink aan de weg. Een dubbelcijferige winstgroei lonkt.

Superstock: De fabriek van de toekomst
Deze onderneming maakt programmatuur waarmee bedrijven complexe machines ontwerpen, bestaande producten of diensten verbeteren én voor de trend waarbij steeds meer apparaten in verbinding staan met het internet.

Corbion manifesteert zich op potentiële groeimarkt
De vooruitzichten die Corbion voor 2017 schetst, geven aan dat de ebitda licht zal dalen. Gezien dit feit en een k/w van 15,4 verlagen wij ons advies.

Gemalto verrast na waarschuwing
De jaarcijfers van Gemalto waren voor beleggers een aangename verrassing. De omzetgroei was verwaarloosbaar, maar de winstmarge pakte wel duidelijk beter uit.

Boskalis krijgt het lek niet boven
De cijfers en outlook van Boskalis vielen flink tegen. Het bedrijf gaat uit van een lagere winst in 2017. Wij verwachten een verdere winstdaling in 2018.

Onze overige adviezen van deze week:

AMG maakt indruk
Enkele dagen na een grote lithiumorder maakt AMG prima cijfers bekend. De omzet van AMG is in het vierde kwartaal met 8% gegroeid naar $237,9 mln en de ebitda verdrievoudigde naar $30,0 mln.

ASMI optimistisch gestemd
We gaan ervan uit dat ASMI dit jaar betere resultaten zal behalen. We vinden de waardering van het aandeel nog steeds aantrekkelijk.

IMCD solide, maar niet verrassend
Niet verrassend, maar wel goed zijn de jaarcijfers van de Rotterdamse distributeur IMCD. Uitgedrukt in constante valuta boekte het concern een omzetgroei van 12% tot €1,72 mrd. De autonome groei bedroeg 3%.

KAS Bank keert toch dividend uit
De laatste zes maanden is er herstel zichtbaar bij KAS Bank, maar gezien het lage winstniveau is dat niet zo moeilijk. De vraag is of dit herstel doorzet.

Sterk kwartaal luidt ommekeer in bij TKH
TKH heeft de resultaten in het vierde kwartaal zodanig zien verbeteren dat er van een ommekeer sprake is. Het bedrijf staat er beter voor dan een jaar geleden en de vooruitzichten voor 2018 zijn nog florissanter.

TMG blijft worstelen
Temidden van alle overnameperikelen, met rechtsgangen van de centrale ondernemingsraad en de bemoeienis van Talpa, kwam TMG ook met voorlopige jaarcijfers. De jaaromzet daalde in bijna hetzelfde hoge tempo als in 2015 (-7%), naar €421 mln door afnemende abonnements- en advertentie-inkomsten.

Kwartaalwinst AB Inbev keldert
Bierbrouwer AB Inbev beleefde een slecht vierde kwartaal. Operationeel waren andermaal vooral Brazilië en China de oorzaak.

Cijfers en outlook Adecco stellen teleur
De cijfers die Adecco over het vierde kwartaal presenteerde, bezorgden de uitzender een koersverlies. Dat is niet onlogisch want de resultaten riepen nogal wat vragen op.

Deutsche Bank te krap bij kas
Waar beleggers bevreesd voor waren, is realiteit geworden: Deutsche Bank komt met een claimemissie van €8 mrd. Vanaf 21 maart kan worden ingeschreven tegen een korting van 39% ten opzichte van de slotkoers van 3 maart (€19,14).

Groeipijnen voor General Electric
General Electric zet sterk in op digitalisering en het verstevigen van de positie op groeimarkten. Door de enorme bedrijfsomvang wordt die verschuiving pas over enkele jaren duidelijk zichtbaar in de resultaatontwikkeling.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.