Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 23 feb 2017 14:24

RELX presteert goed in 2016

0 0 Leestijd ongeveer

RELX presenteerde goede groeicijfers, zowel bij de omzet als bij het operationeel resultaat. Het bedrijf gaat in 2017 opnieuw £700 mln aan aandelen inkopen. Bij een k/w van 17,7 handhaven wij ons houdadvies.

De autonome omzet (dus zonder wisselkoerseffecten en bijzondere posten) nam in 2016 met 4% toe. Daarmee werd het hoogste groeipercentage van de afgelopen vijf jaar behaald. De omzet steeg naar €8,4 mrd. De divisie Risk & Business Analytics, waar tot 1 december ook Beleggers Belangen toe behoorde, blonk uit met een autonome groei van 9%
Het autonome operationeel resultaat steeg met 6%. Bij Risk& Business Analytics was dat +9% en bij Legal zelfs +12%. Exhibitions presteerde 7% beter en de grootste divisie Scientific, Technical & Medical 3%. Het operationele resultaat kwam uit op €2,1 mrd.

De autonome nettowinst steeg met 3% en de gewone nettowinst kwam uit op €1416 mln. Door aandeleninkoop steeg de autonome nettowinst per aandeel met 5%. Dat is ook het percentage waarmee RELX het dividend in euro’s verhoogt. Het bedrijf gaat in 2017 opnieuw voor £700 mln aan aandelen inkopen. Bij een k/w van 17,7 handhaven wij ons houdadvies.

Lees ook: Uitgever RELX verrast


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!