Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 11 dec 2014 11:03

Verantwoord risico

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Convertibles bieden een aantrekkelijk risicogewogen rendement, aldus Schroders.

Vermogensbeheerder Schroders zet converteerbare obligaties in het zonnetje. Zij combineren de eigenschappen van aandelen en obligaties, profiteren van een goedgestemde aandelenmarkt en het obligatiekarakter is gunstig voor beleggers die vaste inkomsten wensen. Op deze manieren bieden convertibles bescherming van het beleggingskapitaal.

Begin dit jaar leken convertibles in Europa en Japan aan de dure kant. Er is nadien echter een correctie opgetreden, onder andere doordat beleggers uit deze obligaties stapten toen het beursklimaat verslechterde. Door de correctie zijn ze nu aantrekkelijker geprijsd. Beleggers mogen – ondanks alle onrust in de wereld – best risico’s nemen. In de huidige markt kunnen converteerbare obligaties een aantrekkelijk risicogewogen rendement bieden, meent Schroders.

De vermogensbeheerder wijst erop dat beleggers bij het selecteren wel goed hun huiswerk moeten doen, te meer daar er verschillen zijn tussen de regio’s waar convertibles verhandeld worden.

De Amerikaanse markt is veruit het grootst, met een zeer liquide verhandelbaarheid en op langere termijn de meest realistische waarderingen. De Aziatische markt is relatief klein, met een matige verhandelbaarheid. 


Foto: Steve Wilson