Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 10 feb 2014 15:10

‘Beleggers te pessimistisch over China’

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Beleggers zijn te pessimistisch over China, vindt vermogensbeheerder M&G Investments.

Waren beleggers in 2007 te optimistisch over de te behalen rendementen met Chinese en Aziatische aandelen, tegenwoordig zijn zij te pessimistisch, meent vermogensbeheerder M&G Investments.

Het sentiment wordt momenteel bepaald door het nieuws over de economische ontwikkelingen in met name China en de vermindering van de liquiditeit door het wegtrekken van buitenlands kapitaal. Beleggers hebben de langetermijnkansen in China uit het oog verloren.

Steeds meer bedrijven richten zich op het hogere segment in hun markten, met betere marges. Bemoedigend is ook het beleid van de overheid om tot een evenwichtiger economie te komen met een groter aandeel voor de binnenlandse consumptie. Bovendien, aldus M&G, zijn de aandelenwaarderingen aantrekkelijk geworden door het zwakke koersverloop.

Rond 2007 stond de ratio koers:boekwaarde van Chinese aandelen circa 80% hoger dan het gemiddelde van de MSCI Emerging Markets Index. Nu staat deze ratio een fractie onder dit gemiddelde. 'De koersen van veel aandelen weerspiegelen gewoon niet op een juiste manier de fundamentele situatie bij de bedrijven.'

Kansen voor stockpickers

Als een voorbeeld van de veranderingen in het Chinese bedrijfsleven noemt de vermogensbeheerder de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling. Deze zijn de laatste jaren in hoog tempo toegenomen. Het aantal patenten dat Chinese bedrijven per jaar aanvragen ligt nu al hoger dan dat van Amerikaanse bedrijven.

De opvattingen over onderzoek en ontwikkeling zijn veranderd, en dat is een signaal dat op termijn meer Chinese bedrijven tot de wereldtop zullen behoren. Ook de aandacht voor het ontwikkelen van een sterk merk is verbeterd.

De vermogensbeheerder zoekt beleggingskansen in sectoren die uit de gratie zijn. Er liggen kansen voor stockpickers, maar in het commentaar over de actualiteit staan geen favoriete sectoren of aandelen.

De beheerder heeft het M&G Asian Fund in huis. Daarin zijn Samsung Electronics, Hutchison Whampoa, AZ Electronic, Taiwan Semiconductors en HSBC de grootste beleggingen.


Foto: Samsung Tomorrow (flickr.com)