Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden

Groot vertrouwen in vastgoedsector

0 0 Leestijd ongeveer

Met vastgoed zit de belegger in 2014 altijd goed, meent Schroders.

De vermogensbeheerder heeft een groot vertrouwen in de vastgoedsector, ongeacht het economisch klimaat.

Schroders betoogt dat als de wereldeconomie hapert, de vastgoedmarkt toch een goede belegging biedt omdat het aanbod dun is en de vraag redelijk. Als het herstel doorzet, kunnen vastgoedbeleggers extra profiteren van hogere huren.

De ontwikkelingen per regio/land lopen echter uiteen en daarom moeten beleggers beoordelen in welke aandelen of fondsen nog waardeontwikkeling zit. Azië − vooral Hongkong en Singapore − biedt de beste mogelijkheden. Hongkong is een van de goedkoopste vastgoedmarkten.

Rendement van 15%

Het topsegment is afgekoeld, maar in het midden- en goedkopere segment is genoeg vraag. Schroders voorziet een rendement van 15%. De vermogensbeheerder noemt de afwaardering die Singapore vorig jaar heeft ondergaan 'unfair'. Op grond van de onderwaardering van circa 40% ten opzichte van de marktwaarde verwacht Schroders 'gezonde rendementen'.

De Chinese markt was vorig jaar sterk en dit jaar rustiger. De zwakke economie heeft Japanse huisbazen voorzichtig gemaakt. Zij streefden liever naar een hogere bezetting dan naar betere tarieven. Beleggers dienen zeer selectief te zijn. Ondanks de economische tegenwind in Australië trekt de markt daar aan.

Aantrekkelijk

De rendementen van vastgoedfondsen zijn aantrekkelijk, met circa 6% tegenover een officieel rentetarief van 2,5%. De Britse markt blijft goed. Kansen zijn er ook onder de betere Franse winkelcentra. De rest van Europa is weinig opwindend. Ook de kansen in Duitsland zijn beperkt.

In de VS is de vraag: wanneer begint het wegwerken van de onderwaardering van de grote vastgoedfondsen? Deze zal volgens Schroders samenvallen met de tapering vanwege de verder aan kracht winnende economie, en als gevolg daarvan een rentestijging.

Dat is in het voordeel van grote fondsen: de aandacht van beleggers kan verschuiven van de kleine fondsen met veel schuld naar de grote fondsen met weinig schuld.