Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Piek voorbij op de smartphonemarkt

0 0 Leestijd ongeveer

Voor bedrijven die betrokken zijn bij de productie van smartphones, groeiden de bomen jarenlang tot in de hemel. Maar door toenemende concurrentie en lagere prijzen is het feest nu even voorbij.

De introductie van de iPhone zes jaar geleden ontketende een revolutie in de wereld van de telecom. Niet alleen producenten van de smartphones zelf maakten een ongekende groei door; dat gold ook voor leveranciers van onderdelen, zoals smartcards. De rek is er nu wel een beetje uit. Steeds meer bedrijven hebben zich op de markt gestort, en er komen steeds meer goedkope smartphones op de markt.

De effecten van deze ontwikkeling verschillen per bedrijf. Sommige spelers kunnen de lagere marges compenseren met hogere volumes, vooral op de Aziatische markt. Verder biedt de tabletmarkt nog ruimte voor groei, al zal die de terugname bij de smartphones niet geheel kunnen compenseren. Ook nieuwe producten bieden mogelijkheden, zoals de smartwatch (smartphone verwerkt in horloge) of de google glasses (bril met ingebouwde computer). Wat daarmee gaat gebeuren is wel erg onzeker.

Aandelen onder druk

Het is onvermijdelijk dat een aantal aanbieders de handdoek in de ring zal gooien wat betreft smartphones. Bedrijven die nu een hoge waardering hebben als gevolg van de opkomst van de smartphone, zijn riskant voor beleggers. In de chipsector zal een aantal aandelen onder druk komen te staan. Het is wachten op een ontwikkeling die chipfabrikanten aanzet om flink te investeren in nieuwe technologie.

Blijf op de hoogte van de beleggingskansen en -bedreigingen per sector. Neem een abonnement op Beleggers Belangen.  

De introductie van de iPhone zes jaar geleden ontketende een revolutie in de wereld van de telecom. Niet alleen producenten van de smartphones zelf maakten een ongekende groei door; dat gold ook voor leveranciers van onderdelen, zoals smartcards. De rek is er nu wel een beetje uit. Steeds meer bedrijven hebben zich op de markt gestort, en er komen steeds meer goedkope smartphones op de markt.

De effecten van deze ontwikkeling verschillen per bedrijf. Sommige spelers kunnen de lagere marges compenseren met hogere volumes, vooral op de Aziatische markt. Verder biedt de tabletmarkt nog ruimte voor groei, al zal die de terugname bij de smartphones niet geheel kunnen compenseren. Ook nieuwe producten bieden mogelijkheden, zoals de smartwatch (smartphone verwerkt in horloge) of de google glasses (bril met ingebouwde computer). Wat daarmee gaat gebeuren is wel erg onzeker.

Aandelen onder druk

Het is onvermijdelijk dat een aantal aanbieders de handdoek in de ring zal gooien wat betreft smartphones. Bedrijven die nu een hoge waardering hebben als gevolg van de opkomst van de smartphone, zijn riskant voor beleggers. In de chipsector zal een aantal aandelen onder druk komen te staan. Het is wachten op een ontwikkeling die chipfabrikanten aanzet om flink te investeren in nieuwe technologie.

Blijf op de hoogte van de beleggingskansen en -bedreigingen per sector. Neem een abonnement op Beleggers Belangen.