image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 24 feb 2012 13:14

Global winners

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Oracle

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen

Telecom Italia is bij Jyske Bank verwijderd uit de lijst van favoriete internationale aandelen. Daartoe behoren nu Carrefour, Dell en Total.

Telecom Italia is bij Jyske Bank geschrapt uit de lijst ‘Global Winners’. De Deense bank meent dat de marktomstandigheden in Italië sterker aan het verslechteren zijn dan momenteel in de aandelenkoers verdisconteerd wordt.

 
Tot de internationale topfavorieten van Jyske Bank behoren nu nog maar drie aandelen: Carrefour (koersdoel: €25), Dell ($22) en Total (€50).
 
De internationaal opererende, Franse supermarktketen Carrefour verdient de opname vanwege een veelomvattend plan om meer klanten naar de supermarkten te trekken en de prijzen te verlagen, zodat de winstgevendheid omhooggaat.
 
Dat laatste zal zeker gebeuren als de bestedingen aantrekken. Dan moet Carrefour in staat zijn tot een solide winstgroei. Het aandeel is vergeleken met andere grote ketens als Tesco (Verenigd Koninkrijk) en Wal-Mart (Verenigde Staten) aantrekkelijk geprijsd.
 
De vooruitzichten voor het Amerikaanse technologiebedrijf Dell zijn uitstekend door een verbeterde concurrentiepositie bij de levering van ICT-oplossingen voor bedrijven, en een strakkere kostenbewaking. Ondanks een aantal recente overnames, waaronder Perot, heeft Dell ruime middelen om de portefeuille van softwareprogramma’s uit te breiden.
 
Zelfs bij het bereiken van het koersdoel van $22 doet het aandeel nog een interessante onderwaardering vergeleken met de sector. Het Franse energieconcern Total beschikt over een welgevulde pijplijn aan lopende en nieuwe projecten, zodat het de productie dit jaar en volgend jaar gestaag kan opvoeren.
 
Het aandeel is bovendien relatief laag gewaardeerd. De koers-winstverhouding van 6 ligt duidelijk onder het sectorgemiddelde. Op basis van het geschatte dividend over 2012 is het dividendrendement ruim 6%.