Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opties Bram Voermans, 11 jun 10:52

Boeing | Vliegtuigbouwer blijft aantrekkelijk

0 0 Leestijd ongeveer

Ondanks recente problemen met de vliegtuigen, heeft Boeing diverse aantrekkelijke strategische en fundamentele aspecten.

Boeing blijft een belangrijke speler in de wereldwijde luchtvaartindustrie en meerdere factoren dragen bij aan een positief beleggingsklimaat voor dit bedrijf. Daarnaast heeft Boeing bewezen veerkrachtig te zijn in het omgaan met crises.

Hoewel het bedrijf aanzienlijke uitdagingen heeft gekend, zoals de grondingen van de 737 MAX en de financiële impact van de pandemie, heeft het een opmerkelijk herstelvermogen getoond.

De hervatting van de 737 MAX-productie en de hernieuwde certificering door regelgevende instanties zijn indicatief voor Boeing’s capaciteit om problemen op te lossen en het vertrouwen van klanten en regelgevers terug te winnen. Deze veerkracht en het vermogen om crises te overwinnen versterken het vertrouwen van investeerders in het bedrijf.

Ondanks de recente problemen, die zeker aandacht verdienen en een risico vormen, biedt Boeing met zijn sterke merknaam, technologische innovatie en veerkrachtig bedrijfsmodel een potentieel waardevolle toevoeging aan een beleggingsportefeuille.

De combinatie van marktdominantie, herstelvermogen, en strategische initiatieven gericht op financiële stabiliteit en duurzaamheid, maakt Boeing tot een aantrekkelijk beleggingsobject, zelfs in het licht van alle uitdagingen.

Credit put spread

Een credit put spread is een strategie die wordt gebruikt door beleggers die licht positieve of neutrale marktvooruitzichten hebben voor een bepaald aandeel. Het gaat om een combinatie van twee putopties met dezelfde vervaldatum maar verschillende uitoefenprijzen. Dit is hoe het werkt:

1. De belegger verkoopt eerst een putoptie met een hogere uitoefenprijs en ontvangt daarvoor een premie.

2. Tegelijkertijd koopt de belegger een putoptie met een lagere uitoefenprijs.

Deze optiestrategie resulteert erin dat de belegger bij het initiëren van de transactie een netto premie ontvangt, die de maximale potentiële winst vertegenwoordigt. Deze maximale winst wordt gerealiseerd wanneer het onderliggende aandeel bij het expireren van de opties boven de hogere uitoefenprijs blijft.

Het maximale potentiële verlies is beperkt tot het verschil in uitoefenprijzen minus de ontvangen premie. Dit verlies treedt op als het onderliggende aandeel bij het expireren van de opties onder de lagere uitoefenprijs komt.

Lees ook Indexopties: Een vangnet voor magere tijden

Met een credit put spread profiteert de belegger van het tijdsverval van de verkochte optie. De strategie biedt een manier om inkomsten te genereren en tegelijkertijd de risico’s te beperken.

De optie op Boeing

De looptijd die we voor deze optiecombinatie gebruiken is 16 augustus 2024.

We verkopen (schrijven) de putoptie met een uitoefenprijs van $170. De optiepremie van deze optie is $2,65. Hier ontvangen we $265 voor. Daarnaast kopen we de putoptie met een uitoefenprijs van $160. Die kost op het moment van schrijven $130. Per saldo ontvangen we voor deze optiecombinatie een bedrag van $135 ($265 -/- $130).

Het risico en het maximale verlies van deze positie is $865. Dit wordt bereikt als Boeing bij expiratie op of onder de $160 staat. Dit verlies bestaat uit de $10 verschil in uitoefenprijs ($170-$160). Door de hefboom van 100 die in deze opties zit, komt dat neer op $1000 per positie. Hier mogen we het reeds ontvangen bedrag van $135 per positie vanaf trekken.

Het break-even punt ligt op $168,65. Als we op 16 augustus 2024 precies op dat niveau expireren, dan is het resultaat precies $0.

De maximale winst realiseren we als Boeing bij expiratie op 16 augustus op of boven de $170 staat. We verdienen dan $135. Voor deze constructie houden we een investering aan van $865 om het eventuele verlies af te dekken. Komt onze visie uit en staat de koers bij expiratie op of boven de $170, dan is het procentuele rendement 16%.

Voorzichtige beleggers kunnen eerder winst nemen, bijvoorbeeld op 50%. Het rendement is dan 8% in ongeveer twee maanden tijd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ