Updates

Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Opties Bram Voermans, 14 mei 16:19

IMCD | Op naar de €140

0 0 Leestijd ongeveer

IMCD is actief op markten met goede langetermijnvooruitzichten. We nemen een positie in die mikt op een licht positief koersverloop.

IMCD is een vooraanstaande wereldwijde distributeur van gespecialiseerde chemicaliën en voedingsingrediënten, die een breed scala aan sectoren bedient, waaronder farmaceutica, voeding, persoonlijke verzorging en industrie. Het bedrijf profiteert van de groeiende vraag naar deze producten in verschillende economische sectoren en regio’s over de hele wereld.

Wat IMCD aantrekkelijk maakt voor beleggers, is niet alleen de robuuste marktpositie, maar ook de bewezen staat van dienst op het gebied van financiële prestaties en groei. Met een sterke gerichtheid op klantgerichte oplossingen en innovatie blijft IMCD relevant in een snel veranderende marktomgeving.

De internationale aanwezigheid van IMCD stelt het bedrijf in staat om te profiteren van groeikansen in verschillende regio’s, terwijl het ook risico’s spreidt. Het managementteam van IMCD heeft een bewezen staat van dienst in het leiden van het bedrijf naar succes en waardecreatie voor aandeelhouders.

Beleggen in IMCD biedt investeerders de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan een groeiende en veerkrachtige markt, terwijl ze ook kunnen profiteren van de stabiliteit en diversificatiemogelijkheden die het bedrijf biedt. Met zijn sterke financiële fundamenten en focus op langetermijnwaardecreatie, blijft IMCD een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar groeimogelijkheden in de chemische en voedingsindustrie.

Credit put spread

Een credit put spread is een optieconstructie die wordt gebruikt door beleggers die een licht positieve of neutrale marktverwachting hebben voor een bepaald aandeel. Het is een combinatie van twee putopties met dezelfde vervaldatum, maar verschillende uitoefenprijzen. Zo werkt het:

1. Verkoop van een putoptie: De belegger verkoopt eerst een putoptie met een hogere uitoefenprijs, waarvoor hij een premie ontvangt.

2. Aankoop van een put-optie: Tegelijkertijd koopt de belegger een putoptie met een lagere uitoefenprijs. De premie voor het verkopen van de eerste putoptie wordt gebruikt om de kosten van het kopen van de tweede putoptie te dekken.

Het resultaat van deze optieconstructie is dat de belegger een netto premie ontvangt bij het initiëren van de transactie, wat de maximale winst vertegenwoordigt. Deze maximale winst wordt behaald als het onderliggende aandeel boven de hogere uitoefenprijs blijft bij het expireren van de opties. Het maximale verliespotentieel is beperkt tot het verschil in uitoefenprijzen verminderd met de ontvangen premie. Dit verlies doet zich voor als het onderliggende aandeel onder de lagere uitoefenprijs daalt bij het expireren van de opties.

Met een credit put spread maakt de belegger gebruik van tijdswaardeverval van de verkochte optie. Het biedt een manier om inkomen te genereren en tegelijkertijd het risico te beperken.

De constructie

De looptijd die we voor deze optiecombinatie gebruiken is 19 juli 2024. We verkopen (schrijven) de putoptie met een uitoefenprijs van €140.

De premie van deze optie is €2,85. Hier ontvangen we €285 voor. Daarnaast kopen we de putoptie met een uitoefenprijs van €130. Die kost op het moment van schrijven €100. Per saldo ontvangen we voor deze optiecombinatie een bedrag van €185 (€285 -/- €100).

Het risico en het maximale verlies van deze positie is €1000. Dit wordt bereikt als IMCD bij expiratie op of onder de €130 staat. Dit verlies bestaat uit de 10 punten verschil in uitoefenprijs (€140-€130). Door de hefboom van 100 die in deze opties zit, komt dat neer op €1000 per positie. Hier mogen we het reeds ontvangen bedrag van €185 per positie vanaf trekken.

Het break-even-punt ligt op €138,15. Als we op 19 juli precies op dat niveau expireren, dan is het resultaat precies €0.

De maximale winst realiseren we als IMCD bij expiratie op 19 juli 2024 op of boven de €140 staat. We verdienen dan €185. Voor deze constructie houden we een investering aan van €815 om het eventuele verlies af te dekken. Komt onze visie uit en staat de koers bij expiratie op of boven de €140, dan is het procentuele rendement 23%. Dit rendement wordt behaald in ongeveer twee maanden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ