Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Hildo Laman, 16 aug 2022 16:00

TKH | Beleggers negeren de potentie van de kabelaar

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers kijken vooral naar de negatieve factoren rond TKH bij de waardering van het aandeel. Maar verschillende ontwikkelingen geven reden tot meer optimisme.

De resultaten in de eerste helft van het jaar van TKH zijn goed. De omzet is met 24,0% gestegen, de nettowinst zelfs met 74,2%. Bij dat resultaat zit wel de boekwinst op de verkoop van vastgoed, maar zonder die bate is de winstgroei nog altijd meer dan 50%. De winst per aandeel is uitgekomen op €1,70. Dat was hoger dan waar ik vanuit ben gegaan. Voor de tweede helft wordt door het bedrijf een min of meer gelijke winst voorspeld (zonder de boekwinst). Daarom verhoog ik de wpa-taxatie voor dit jaar naar €3,20 (van 2,52).

TKH
In mln € 2022t 2021 2020 2019
Omzet 1900,0 1523,8 1289,4 1489,6
Nettowinst 126,0 95,2 47,5 113,9
Wpa (in €) 3,20 2,31 1,14 2,72

Negatief

Voor de verwachtingen voor komend jaar zijn er verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet geworden. Aan de negatieve kant is er de kans dat er een recessie komt in Europa. Dat kan er behoorlijk inhakken bij TKH, dat een flink deel van de omzet uit Europa haalt. Vooral de divisie ‘smart machines’, die onder andere machines voor autobanden maakt, kent vrij sterke schommelingen in de resultaten. Als Europa in een relatief lange recessie zou komen, zal deze divisie daar waarschijnlijk door geraakt worden.

Positief

Maar op een aantal gebieden heeft het bedrijf de wind mee. Voor de elektrificatie van Europa, die eerder sneller gaat dan langzamer, is veel nieuwe infrastructuur nodig, waaronder kabels. Die kabels levert TKH. Bijvoorbeeld voor windmolens op zee zijn kabels nodig en ook daarin is TKH actief. Ook kunnen de nieuwe, geavanceerde autobandensystemen UNIXX de komende jaren een succesnummer worden.

Verder is automatisering een groeimarkt waar TKH van profiteert. Het bedrijf produceert verschillende ‘machine vision’-producten, waardoor machines bijvoorbeeld afstanden kunnen inschatten en controles kunnen uitvoeren. En ook hier zijn kabels belangrijk. De betrouwbaarheid van kabels in automatisering is belangrijk, en TKH is een leidende speler op dit gebied.

Advies aandeel TKH blijft op ‘kopen’

Naar mijn mening zijn de positieve factoren per saldo groter dan de negatieve. Het bedrijf zegt dat er in de tweede helft een groter bedrag aan orders zal binnenkomen dan in de eerste. Dat zou een positief voorteken moeten zijn voor 2023. Daarom verhoog ik mijn wpa-taxatie voor volgend jaar naar €3,50 (van €2,80). Er zijn dus conjuncturele vraagtekens en/of tegenslagen, maar tegelijkertijd meer structurele ontwikkelingen die gunstige vooruitzichten bieden voor de komende jaren.

Beleggers lijken zich op dit moment vooral te richten op de risico’s. Dat is hun goed recht, maar naar mijn mening is de negativiteit te groot. Op een koers van ongeveer €40 is de k/w grofweg 12, afhankelijk van welke wpa gekozen wordt, en het dividendrendement komt uit op ongeveer 4%. Daarmee is het aandeel TKH zeker niet duur. Ik handhaaf het koopadvies.

Werkkapitaal
Als gevolg van de verstoringen wereldwijd in de economische ketens was de operationele cashflow negatief in de eerste helft van het jaar.  Om de verstoringen in de leveringsketen en de tekorten aan verschillende onderdelen tegen te gaan, heeft TKH de voorraden vergroot. Dat vergt geld, en betekent dus meer werkkapitaal. Dat is gestegen naar 20,4% van de omzet. TKH streeft naar 12 tot 15%.

Het kapitaalbeslag beïnvloedt de cashflow negatief. Volgens TKH zal het werkkapitaal later dit jaar naar meer normale niveaus dalen, ongeveer 16%. Een ander gevolg is dat de schuldpositie groter is geworden. De nettoschuld is gestegen naar 1,6 keer de ebitda. Dat is geen zorgwekkend niveau. Als het werkkapitaal wat afneemt, zou ook dit kunnen verbeteren.

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ