Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 17 mei 14:29

B&S Group | Omzetgroei hoger dan verwacht bij groothandel

0 0 Leestijd ongeveer

B&S Group is qua omzetgroei goed uit de startblokken gekomen dankzij een sterke prestatie van het segment likeuren. Tegelijkertijd waarschuwt de groothandel voor druk op de marges vanwege verschillende oplopende kosten.

B&S Group liet deze week via een trading update weten meer omzetgroei te hebben bewerkstelligd dan waar analisten op voorhand van uitgingen. De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op €453,3 mln en dat is een autonome groei van 11,5% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Met name de likeurendivisie, goed voor 31% van de totale omzet, deed met +29,3% buitengewoon goede zaken. Onder dit segment valt onder andere de webshop Topdrinks waarmee het groothandelsbedrijf inmiddels in zeven Europese landen actief is.

Bij de andere belangrijke divisie B&S Beauty (33% van de omzet) was sprake van een lichte krimp. Onder deze divisie valt FraganceNet.com, een van de grootste online webshops in de VS op het gebied van parfum. De omzet daalde met 3,9% en daar lagen verschillende oorzaken aan ten grondslag. Het segment had last van productschaarste en daarbij mochten vanaf 1 maart cosmetische producten die de stof Lilial bevatten niet meer worden verkocht.

Volgens de Europese Commissie is Lilial mogelijk gevaarlijk voor ongeboren kinderen en kan het de vruchtbaarheid van vrouwen aantasten. Tegelijkertijd lijkt de online vraag naar parfum wat af te koelen, nu wereldwijd steeds meer winkels volledig zijn geopend.

Kosten

In een toelichting zei het management op schema te liggen om de omzetdoelstellingen voor 2021-2023 te realiseren, waaronder een autonome omzetgroei van minimaal 7,5% per jaar. Of B&S ook het ebitda-margedoel van meer dan 6,5% in 2023 zal behalen, daarover bestaan twijfels. Ceo Tako de Haan waarschuwde beleggers er voor dat B&S last heeft van hogere transportkosten, marketingkosten en dat het meer kwijt is aan personeel, met name in de VS.

Vorig jaar wist het bedrijf nog een ebitda-marge te bewerkstelligen van 6,2%. Bij de halfjaarcijfers verwacht B&S meer inzicht te kunnen verschaffen.

Aandeel B&S Group blijft koopwaardig

Naar aanleiding van de cijfers van het bedrijf en het verhaal van de druk op de marges verlaag ik mijn winsttaxatie 2022 met €0,05 naar €0,50. Bij de huidige beurskoers van €6,77 komt de k/w 2022 uit op 14. Voor een groeiverhaal als B&S is het aandeel daarmee aantrekkelijk gewaardeerd. Ondanks de recente negatieve publiciteit rondom de oprichter (zie kader) blijft het koopadvies voor het aandeel B&S Group van kracht.

Aandeel B&S Group gehalveerd sinds IPO
B&S Group ging in maart 2018 naar de beurs aan €14,50 per aandeel. Bij een beurskoers van €6,77 is de conclusie duidelijk: beleggers beleven vooralsnog weinig plezier aan het bedrijf. Dat B&S geruime tijd niet in trek was, was mede het gevolg van de coronacrisis. B&S haalt een deel van de omzet in luchthavenwinkels en met de levering aan cruiseschepen en dat viel stil.

Daarnaast deed negatieve publiciteit het aandeel ook geen goed. Verschillende media berichtten begin dit jaar dat oprichter, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen en grootaandeelhouder Willem Blijdorp een strafzaak boven het hoofd zou hangen voor afpersing, valsheid in geschrifte en laster. Uiteindelijk liep het met een sisser af voor Blijdorp. Recent werd bekend dat er geen strafzaak komt, maar potentiële beleggers zullen daardoor wel het aandeel links hebben laten liggen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!