Updates

Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Dividend Menno van Hoven, 25 apr 2022 10:23

Blik op dividend | Aristocrats VS blijven verhogen

0 0 Leestijd ongeveer

We zitten volop in het Europese dividendseizoen, maar er is weinig nieuws van eigen bodem. In de Verenigde Staten verhoogden enkele bekende namen recent nog het dividend.

Brill | Academisch uitgever Koninklijke Brill betaalt dit jaar een dividend van €0,90 per aandeel, flink minder dan in 2021, toen beleggers nog €1,25 dividend kregen. Het dividendrendement is 5,3% bij een koers van €23,40. De ex-dividenddatum moet nog bekendgemaakt worden.

J&J | Dividendportefeuille-aandeel en Dividend Aristocrat Johnson & Johnson verhoogt het dividend voor het 60ste jaar op rij. Beleggers krijgen in 2022 een kwartaaldividend van $1,13 per aandeel, bijna 7% meer dan vorig jaar. Het dividendrendement is 2,3%. Johnson & Johnson staat nabij de hoogste koers ooit.

Travelers | Verzekeraar Travelers Companies, een van de dertig Dow Jones-aandelen, verhoogt het dividend dit jaar met bijna 6% naar $0,88 per kwartaal. Het is de grootste dividendverhoging van de laatste drie jaar door Travelers, dat een dividendrendement van 2% heeft. Naast dividend koopt Travelers vooral eigen aandelen in. In het laatste kwartaal ging er $773 miljoen terug naar aandeelhouders, waarvan $560 mln aan aandeleninkoop en de rest als dividend. Travelers is een van de oudste (schade)verzekeraars in de VS met een geschiedenis die teruggaat tot 1853.

Qualcomm | Semiconductorreus Qualcomm schroeft het dividend dit jaar met ruim 10% op, tot $0,75 per kwartaal. Het is de grootste dividendverhoging sinds 2016 voor Qualcomm, dat een dividendrendement van 2,1% heeft. Net als de hele sector staat ook Qualcomm onder druk, met een koersdaling van 26% sinds het begin van het jaar. Het dividend gaat al bijna twintig jaar elk jaar verder omhoog.

Procter & Gamble | Hoogdividendportefeuille-aandeel Procter & Gamble, net als Johnson & Johnson een Dividend Aristocrat, verhoogt het dividend dit jaar met precies 5%. Het bedrijf achter Gilette en Head & Shoulders betaalt sinds 1890 elk jaar een dividend, dat nu al 66 jaar op rij wordt verhoogd. Procter & Gamble noteert rond de hoogste koers ooit en kent een dividendrendement van 2,3%. Een leuk feitje is dat Procter het dividend jaarlijks met precies een afgerond percentage verhoogt, in tegenstelling tot andere bedrijven die in de regel verhogen op hele centen.

Procter komt dit jaar uit op $0,9133 per kwartaal, wat exact 5% meer is dan het vorige dividend van $0,8698. Vorig jaar ging het dividend met precies 10% omhoog en in 2020 verhoogde Procter met exact 6%. Slechts een handjevol aandelen in de VS kiest jaarlijks voor zulke uitgekiende verhogingen op afgerond hele procenten.

H.B. Fuller | Dividendportefeuille-aandeel H.B. Fuller maakt dit jaar een goede beurt met (eindelijk) weer een forse verhoging van 13,4% naar $0,19 per kwartaal. De afgelopen jaren ging het dividend telkens minimaal omhoog. De lijmproducent gaf prioriteit aan schuldreductie na de laatste grote acquisitie in 2017, toen het Britse Royal Adhesives voor $1,6 mrd werd gekocht.

Nu gaat de dividendkraan weer vol open bij H.B. Fuller, dat bovendien aankondigde voor $300 mln aan eigen aandelen in te gaan kopen. Het dividendrendement van H.B. Fuller is nu 1,1%. Het dividend wordt al 53 jaar op rij verhoogd en dit jaar is er voor het eerst sinds 2014 weer een dividendgroei met dubbele cijfers. Het aandeel daalde dit jaar 12%.

Costco | Retailreus Costco, de uitbater van zogenoemde ‘membership warehouses’ waar in bulk merk- en private-labelproducten tegen aantrekkelijke prijzen worden verkocht aan leden, verhoogt het dividend met 14% naar $0,90 per kwartaal. Het dividendrendement van Costco, dat rond de hoogste koers ooit staat, is slechts 0,6%. De beurswaarde van Costco is gigantisch: inmiddels $262 mrd.

URW pakt de draad weer op
Winkelvastgoedreus Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft aangegeven vanaf boekjaar 2023 weer een duurzaam dividend uit te willen keren aan aandeelhouders. Eind maart kwam URW tijdens een beleggersdag met nieuws over de strategie en doelen voor de komende jaren. Als laatste werd, voor corona, een halfjaarlijks dividend van €5,40 betaald.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,37 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!