Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen

HSCB | Drie waterstofaandelen opnieuw onder de loep

0 0 Leestijd ongeveer

De koersontwikkeling van waterstofaandelen stelde de afgelopen tijd flink teleur. Sommige fondsen staan 20 tot 40% lager dan begin dit jaar.

De koersontwikkeling van waterstofaandelen stelde de afgelopen tijd flink teleur. Sommige fondsen staan 20 tot 40% lager dan begin dit jaar. Mede door de verschuiving van groei- naar waarde-aandelen zijn waterstofbedrijven die niet of nauwelijks winstgevend zijn door de markt in de ban gedaan. HSBC ziet ook weinig positieve koersimpulsen voor de eerste helft van 2022 doordat nieuwe orders uitblijven.

Drie waterstofaandelen onder de loep


HSBC neemt de eigen adviezen en koersdoelen voor drie waterstofaandelen opnieuw onder de loep. De analisten van de bank houden hierbij rekening met twee factoren. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen bedrijven die de technologie in eigen beheer hebben en partijen die werken op licentiebasis. HSBC geeft de voorkeur aan de PEM-technologie, een van de drie methoden van waterstof-elektrolysetechnieken. Deze technologie is efficiënter dan de alkalinevariant.

Het Britse ITM Power blijft vanwege de gebruikte PEM-technologie en het partnership met grootaandeelhouder Linde (16,3%) en Shell voor HSBC koopwaardig. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers vorige maand werd een stijging van 200% in orders van elektrolyse-installaties (gemeten in megawatt) gemeld. Niettemin verlaagt de bank het koersdoel van 590 pence naar 410 pence, tegen een huidig koers van 255 pence.

Grote projecten

Hoewel het Noorse Nel Hydrogen in 2021 de meeste elektrolyse-installaties afleverde van de sector, is HSBC minder enthousiast over de gehanteerde alkalinetechnologie. Er zijn meerdere grotere partijen die deze technologie aanbieden. Denk daarbij aan Nucera, dat als onderdeel van het Duitse Thyssenkrupp mogelijk binnenkort een eigen beursnotering krijgt. Hierbij is de consensus dat Nucera een productie van 5 gigawatt energie uit waterstof zal leveren.

Dit is meer dan Nel zich ten doel heeft gesteld. Nel heeft niet alles in huis om grotere projecten zelf op te leveren, in tegenstelling tot ITM Power. De bank verlaagt het advies voor Nel van ‘kopen’ naar ‘houden’ en het koersdoel van NOK22 naar NOK13.

Ceres Power

Het Britse aandeel Ceres Power is de afgelopen tijd zodanig afgestraft dat de koersval volgens HSBC te ver is doorgeschoten. De bank brengt het advies wel terug van ‘kopen’ naar ‘houden’ en verlaagt het koersdoel van 1000 naar 600pence. De risico-rendementsverhouding van het bedrijf is iets verbeterd.

De door Ceres toegepaste technologie om met vaste oxide-brandstofcellen energie op te wekken, staat nog in de kinderschoenen. Bovendien zijn de ontwikkelings- en productiekosten erg hoog waardoor de marges laag zijn. HSBC betwijfelt dan ook of Ceres Power de concurrentie, die met efficiëntere technologieën zoals PEM en alkaline werkt, wel aankan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.