Updates

Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Commentaar Johan Brinkman, 21 okt 09:00

Beurs(on)geluk? | Meld het ons!

0 0 Leestijd ongeveer

Zowel de AEX als de S&P500 noteerde deze week weer rond hun recordstanden van vorige maand.  Het waren zeker niet de enige graadmeters die zich in oktober na een slecht begin weer volledig herstelden van de koersklappen van september.

Dat doet wellicht vermoeden dat er in tussentijd ondanks alle tumult niet zo veel is veranderd, maar niets is minder waar. Shell won bijvoorbeeld 17,9% vanaf de vorige AEX-piek op 23 september, terwijl Besi 16,5% verloor. Dat is een weerspiegeling van enerzijds de grote vraag naar olie en anderzijds de onzekerheden in de chipindustrie, waarover wij overigens volgende week een Verhaal van de Week publiceren.

Vliegende koersen

Olie en chips waren slechts enkele van de factoren die de afgelopen weken de koersen in beweging zetten, naast zaken variërend van de moeilijkheden rond de Chinese projectontwikkelaar Evergrande tot de spanningen in de VS over de verhoging van het schuldplafond. En hoewel de meeste belangrijke graadmeters uiteindelijk dus goed bleven liggen, vlogen hierdoor wel de aandelenkoersen – en overigens ook de koersen van andere vermogenscategorieën – een paar weken lang alle kanten op. Dat leidde in vrijwel iedere portefeuille tot fraaie plussen, maar ook tot pijnlijke minnen.

De extreme bewegingen raakten uiteraard ook de tips die wij de afgelopen maanden gaven. Een positief voorbeeld is fintechbedrijf Affirm, dat wij halverwege juni tipten op een koers van $67,26 en dat afgelopen dinsdag sloot op $155,35. Een negatief voorbeeld is Adler, de Duitse woningbelegger waarvan de koers in een maand tijd met 40% is gedaald. En zo zijn er meer voorbeelden van tips die door de extreme volatiliteit van de laatste tijd beleggers voor de vraag hebben gesteld of ze de desbetreffende aandelen moesten aanhouden of verkopen.

Vragen?

Welnu, zolang wij niet expliciet melden dat wij een tip intrekken, mag u er vanuit gaan dat ons enthousiasme hiervoor ongewijzigd is. Wij houden de koersbewegingen van al onze tips bij en melden het als wij menen dat u winst dan wel verlies moet nemen. Echter, bij extreme koersbewegingen kunnen wij ons goed voorstellen dat u hier extra uitleg over wilt.  Heeft u vragen over onze tips uit het verleden, stel ze ons via de mail of – nog beter – op ons forum. Dat laatste heeft als voordeel dat ook andere beleggers hun mening kunnen geven. We zien uw vragen hier graag tegemoet.