Updates

Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Tips Hildo Laman, 1 okt 2021 17:30

Redactietips Hildo | Per saldo niets te klagen

0 0 Leestijd ongeveer

Het derde kwartaal is een beetje moeizaam verlopen voor mijn beleggingstips. Twee aandelen (Micron en Schrödinger) zijn gezakt. Bij de andere drie is het resultaat gelukkig beter. Per saldo valt het ook allemaal wel mee, het gemiddelde rendement is 16,7%. Vooral dankzij Neways, dat wel.

CM.com (30 september: €36,50) | Na de halfjaarcijfers maakt het aandeel een mooie koerssprong. Daarna koelde het sentiment wat af. Die afkoeling zette door toen bekend werd dat CM.com converteerbare obligaties heeft uitgegeven. Maar voor mij verandert het koersverloop niets aan mijn mening. Dit is een snelgroeiend bedrijf, in een sector die naar mijn mening voorlopig ook nog wel zal blijven groeien. Ik zie nog voldoende potentie voor dit bedrijf en het aandeel.

Micron (30 september: $70,98) | Vorige week dinsdag heeft Micron de vierde kwartaalcijfers gepresenteerd. Die waren prima, maar de verwachting voor het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar viel tegen. De vraag in de pc-markt is dit kwartaal relatief laag. Volgens het bedrijf zal dit van korte duur zijn. Verder heeft Micron zelf last van tekorten. De productvoorraden zijn laag, waardoor verkoop moelijker is en ook de levering van materialen en onderdelen verloopt niet altijd naar wens. Ondanks deze problemen verwacht Micron in het eerste kwartaal een winst per aandeel van ongeveer $2. Voor het hele jaar is het bedrijf optimistisch: het rekent op een nieuw omzetrecord. Zo slecht is het dus allemaal niet.

De waardering van het aandeel blijft laag. Op basis van de wpa van afgelopen jaar ($5,14) is de k/w 14,0. Met de schatting voor het nieuwe jaar, ongeveer $8 à 9, is het respectievelijk 9 à 8. Naar mijn mening wordt de cycliciteit van het bedrijf overdreven. De dalingen zijn minder sterk dan bijvoorbeeld tien of twintig jaar geleden gebruikelijk was, de balans is veel sterker en de chipmarkt ligt er heel sterk bij. Met een wpa van 8 en een k/w van 13,7 (het gemiddelde de afgelopen 5 jaar) zou het aandeel al $109,60 waard kunnen worden. Als beleggers ook nog eens een hogere k/w zouden accepteren, dan kan het aandeel nog een stuk hoger uitkomen. Door de lage waardering is het aandeel nog altijd het risico (dat er altijd is met aandelen) meer dan waard.

Neways (30 september: €14,65) | Voor particuliere aandeelhouders Neways is het vooral afwachten wat de grote beleggers gaan doen. Infestos biedt €14,55 per aandeel Neways. Maar het is nog niet duidelijk of VDL, met ruim 27% van de aandelen, akkoord gaat met dit bod. VDL zegt op 27 oktober een besluit te nemen. Dan loopt de inschrijvingstermijn van het Infestos-bod af. Voor particuliere beleggers ontstaat hierdoor een moeilijke keuze: of nu verkopen (de koers schommelt rond €14,60/14,70) of wachten, met de mogelijkheid op een hogere koers. Dat kan als bijvoorbeeld VDL alsnog een hoger bod doet, of doordat het aantal vrij verhandelbare aandelen sterk afneemt door het overnamegevecht.

Minder aanbod kan een hogere prijs veroorzaken. Een verlenging van het bod van Infestos na 27 oktober behoort ook nog tot de mogelijkheden. Ik wacht nog even af, in ieder geval tot de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 19 oktober. Wie weet levert dat nieuwe informatie op.

Schrödinger (30 september: $54,68) | Biotechaandelen hebben hun jaar niet. Tenzij er een eindsprint komt in het laatste kwartaal sluiten veel biotechaandelen het jaar in de min af. Ook Schrödinger ontspringt de dans niet. Sterker nog, de koers is sterker gedaald dan gemiddeld voor biotechaandelen. Het is vooral wachten tot beleggers weer enthousiast worden over biotechnologie. Ik heb nog vertrouwen in de toekomst van dit bedrijf. Ik blijf dus volhouden.

Vistry (30 september: 1224,5 pence) | Dit aandeel heb ik drie maanden geleden toegevoegd ter vervanging van Canoo. Het gaat goed met de huizenbouwer. In een update over het eerste halfjaar op 7 juli maakte het bedrijf bekend dat de verkopen beter zijn dan in de periode voor de coronacrisis. De kosten stijgen, maar de huizenprijzen stijgen harder, wat gunstig is voor Vistry. De financiële positie is ook verbeterd. De laatste maanden is het aandeel wat weggezakt, maar dat hoort er ook bij. Een aandeel van een goedlopend bedrijf zal vroeger of later de weg omhoog wel weer vinden.

Ik heb een positie in alle genoemde aandelen

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!