Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Commentaar Johan Brinkman, 12 aug 09:00

Investeer u uit de ‘angstzomer’ van 2021

0 0 Leestijd ongeveer

Precies twee jaar geleden benoemde de Britse zakenkrant Financial Times de zomer van 2019 als ‘Summer of Fear’. De reden was een nieuwe fase in de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, met veronderstelde negatieve gevolgen voor de wereldeconomie en de financiële markten.

Hoewel die zorgen toentertijd niet ongegrond waren, kan ik er nu met enige weemoed op terugkijken. Ruim anderhalf jaar na het begin van de coronacrisis, en midden in een zomer met extreme klimaatverschijnselen van Zuid-Limburg tot Siberië, hebben we nu veel meer redenen om angstig te zijn dan in augustus 2019.

Min of meer toevallig publiceren wij een omslagartikel met vijf beleggingstips in bedrijven die profiteren van de verwachte toenemende vraag naar opslagcapaciteit van schadelijke CO2-uitstoot precies in de week dat het VN-klimaatpanel IPCC doemscenario’s schetst over klimaatverandering in de komende decennia.

Ik schrijf min of meer toevallig, want we hadden deze publicatie niet op de verschijningsdatum van het rapport afgestemd. Maar zoals bekend is duurzaam beleggen wél een van de speerpunten van ons redactionele beleid. En speuren we onderbroken voor onze abonnees naar nieuwe beleggingstrends en -kansen.

Goed nieuws

Terug naar de angst. Die emotie is een slechte raadgever, zeker voor beleggers. Maar hoewel de door het IPCC scenario’s nog veel ruimte voor onzekerheden biedt, zouden we onze kop in het zand steken om de risico’s van klimaatverandering niet serieus te nemen. De vraag die daarbij veel mensen bezighoudt, is hoe zijn als particulier kunnen bijdragen aan een oplossing van de klimaatproblematiek. Dat is ook lastig, maar voor u als belegger heb ik goed nieuws: als ‘groene’  investeerder kunt u de impact van uw persoonlijk handelen op het klimaat (meer dan) verdubbelen!

Net als negen van de tien andere beleggingen vergt investeren in een beter klimaat wel geduld, en zoals bij álle beleggingen is succes niet gegarandeerd. Net zoals bij al onze andere tips en adviezen zullen we de vijf beleggingstips uit ons omslagartikel van deze week continu monitoren en waar nodig herzien. En zien we in de toekomst investeringen waarmee u nog meer impact kunt maken en uw geld nog beter kunt laten renderen, dan melden we ons weer over dit onderwerp. Later dit jaar volgen sowieso nog omslagartikelen over de beste duurzame beleggingsfondsen en groene ETF’s.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.