Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Beeld voor redactietips blijft positief na ‘rustig’ tweede kwartaal

0 0 Leestijd ongeveer

Onze persoonlijke redactietips laten ook na het tweede kwartaal een uitgesproken zonnig beeld zien. Anders dan na de eerste drie maanden, halen nu al onze redacteuren een positief gemiddeld rendement.

Na een eerste kwartaal om nooit te vergeten, waarin de beursexplosie onze persoonlijke redactietips een gemiddeld rendement van 12,5% bezorgde, ging het er in het tweede kwartaal wat rustiger aan toe.

Dat na het eerste halfjaar zowel de best als de slechtst presterende tip hetzelfde is als na de eerste drie maanden, tekent het extreme sentiment aan het begin van dit jaar. Het gaat namelijk in beide gevallen om tips die na het eerste kwartaal werden gesloten. Onderaan staat met -31,9% nog steeds Canoo, een tip van Hildo Laman, terwijl de door Karel Mercx getipte Bitcoin ETN met +119,1% nog altijd de ranglijst aanvoert. Laatstgenoemde tip bleek overigens op het juiste moment te zijn gesloten: continuering ervan zou in het tweede kwartaal tot een koersverlies van 43,2% hebben geleid.

Hoewel de beurzen in het tweede kwartaal minder extreme uitslagen lieten zien dan in het eerste, blijft het een onwaarschijnlijk positief jaar voor onze persoonlijke tips. Zo staan er na het tweede kwartaal slechts tien van onze tips in de min, tegen elf na het eerste kwartaal, hoewel er door het toevoegen van Vistry door Hildo Laman nu geen 39 maar 40 tips zijn. En was Laman na het eerste kwartaal nog de enige met een gemiddeld negatief rendement (-2,0), na het tweede kwartaal staat ook hij in de plus, en wel met dubbele cijfers: +12,6%. Dat laatste geldt ook voor Karel Mercx (+23,6%), Jeff Thijssen (+28,9%), Menno van Hoven (+29,3%) en Johan Brinkman (+30,3%). Slechts Stephen Hendriks boekt een enkelcijferig positief rendement (+6,8%).

De updates van de redacteuren op rij

Het gemiddelde rendement van alle tips liep in het tweede kwartaal op van 12,5 naar 20,0%. Dat betekent een winst van 60% (7,5 procentpunt) in drie maanden tijd. In alle andere jaren zou je dat best extreem mogen noemen, maar niet in 2021.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!