Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Verhaal van de Week Karel Mercx, 1 jul 2021 14:23

Redactietips Karel Mercx | Niet opnieuw in bitcoin

0 0 Leestijd ongeveer

Het was een goed besluit om mijn bitcoinpositie op 31 maart uit mijn lijstje persoonlijke tips te gooien op een koers van $59.017. De laatste koers van het tweede kwartaal was namelijk $34.135.

Dit betekent dat ik een daling van 43,2% heb weten te voorkomen. De grafiek van de bitcoin laat een van de grootste kop-schouders-patronen ooit zien. Een dergelijk patroon geldt in de technische analyse als een duidelijke voorbode van verdere koersdaling en dit maakt mij zeer huiverig om opnieuw een positie in bitcoins aan te bevelen.

Wheaton Precious Metals (30  juni: $44,07)

De aandelen Wheaton Precious Metals stonden aan het eind van het eerste kwartaal op een jaarrendement van -4,4%. Door de verkoop van mijn bitcoinpositie ging de weging van Wheaton Precious Metals in mijn portefeuille met persoonlijke redactietips van 11,3 naar 20%. Wheaton steeg in het tweede kwartaal met 14,7%. Het rendement voor Wheaton over het eerste halfjaar is daarmee 9,6%, maar doordat ik de positie na het eerste kwartaal had verhoogd is het rendement voor de portefeuille nog een paar procentpunt hoger. Bij beleggen is de weging van de verschillende posities een essentieel onderdeel.

Wheaton blijft een van mijn favoriete aandelen in de edelmetalensector. Het bedrijf koopt voor een vaste prijs zilver en goud in van mijnbouwbedrijven die deze edelmetalen als restproduct naar boven halen en verkoopt dat voor een variabele prijs weer door. Hierdoor profiteert Wheaton maximaal van een stijging van de goud- en zilverprijzen.

VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (30 juni: €30,32)

De belangrijkste reden voor deze positie in goudmijnaandelen (tickercode GDX en ISIN-code IE00BQQP9F84) is dat de verhouding tussen goud en goudmijnaandelen ruim onder het historisch gemiddelde ligt. De huidige 0,15 is extreem laag; het gemiddelde van de afgelopen 26 jaar is 0,31. Dit betekent dat zelfs als de goudprijs niet stijgt, de goudmijnen nog een rit van 100% te gaan hebben om normaal gewaardeerd te zijn. Het rendement in het eerste half jaar was evenwel -3,3%. 

First Majestic Silver (30 juni: $15,81)

Goud is met meer dan 100% gestegen sinds de piek van 1980, terwijl zilver 50% lager staat over deze periode. Ondanks de stijging is goud nog altijd niet duur, en dat betekent dat zilver nu uitgesproken goedkoop is. De inhaalslag van zilver kan niet uitblijven en daarvan wil ik profiteren via een positie in First Majestic Silver. Het rendement over het eerste halfjaar is 20,1%. 

Unilever (30 juni: €49,37)

Het aandeel Unilever is al twee jaar niet vooruit te branden. In het eerste halfjaar steeg de koers met 1,3%. Ik verwacht echter de komende jaren nog steeds vuurwerk van de koers omdat Unilever nu volledig Brits is. De activistische Britse aandeelhouders gaan ongetwijfeld bedingen dat het concern wordt opgesplitst en de waarde van de verschillende Unilever-onderdelen zal groter zijn dan die van het geheel. 

USD Treasury Bond ETF (30 juni: $5,09)

De oplopende rente heeft de iShares USD Treasury Bond 20+ Yr UCITS ETF (ISIN: IE00BSKRJZ44) in de eerste zes maanden van het jaar doen dalen met 5,0%. Ik denk nog altijd dat de rentes van staatsobligaties in de VS naar dezelfde extreme niveaus gaan als die in Japan en in Europa. Daarom houd ik deze positie aan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!