Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Redactietips Jeff Thijssen | Flow Traders en Accsys trekken de kar

0 0 Leestijd ongeveer

Met een gemiddeld rendement van 28,9% voor mijn redactietips kijk ik positief terug op de eerste zes maanden van 2021. Flow Traders (+43,6%) en Accsys (+34,2%) presteerden bovengemiddeld. Het rendement op de Chinese A-aandelen (+8,8%) blijft wat achter, maar stelt zeker niet teleur.

Nederlandse beleggers hebben er een bizarre eerste helft van het jaar opzitten. Onze hoofdgraadmeter, de AEX-index, steeg in de eerste zes maanden maar liefst met 16,8%. Een dergelijke stijging hebben we niet meer gezien sinds 1998. Ook in de VS deden beleggers goede zaken. De vier belangrijkste indices – S&P500, Nasdaq, Dow Jones en Russell2000 – stegen allemaal met ruim 10% en dat is sinds 2001 slechts tweemaal eerder voorgekomen (in 2013 en 2019). Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan belooft dat veel goeds. In beide uitzonderlijke jaren stegen de koersen in de tweede helft namelijk verder door.

Vooruitblikkend op de komende zes maanden denk ik dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de economie. Ook de komende kwartaalcijfers zullen naar verwachting  goed zijn, want het aantal winstwaarschuwingen is vooralsnog op één hand te tellen. Wel kunnen de centrale banken de komende maanden mogelijk roet in het eten gooien. De vraag is wanneer ze zullen gaan verkrappen en de rente zullen verhogen, en hoe de markt daar dan op reageert. Komt er na de komende kwartaalcijfers nog een mooi sprintje op de beurs, dan zal ik naar verwachting in mijn persoonlijke portefeuille een defensievere houding aannemen. Op dit moment is er echter geen reden voor wijzigingen.

Flow Traders (30 juni: €36,28)

Ondanks een flinke afname van de volatiliteit op de beurzen ben ik nog altijd positief over Flow Traders. Het aandeel biedt goede bescherming tegen mindere tijden op de beurs. Daarnaast spreekt het mij aan dat de onderneming zichzelf marktleider noemt in cryptovaluta-ETP’s. De cryptomarkt blijft de gemoederen bezighouden en is bijzonder volatiel, en dat speelt Flow Traders in de kaart. Het handelshuis profiteert namelijk van onrust en hogere volatiliteit in de markten waar het actief is. Hogere volumes en een brede spread zorgen dat er onder de streep meer over blijft voor de aandeelhouders.

Accsys (30 juni: €2,19)

Accsys, de producent van duurzaam hout, heeft nog altijd een luxeprobleem: de vraag is groter dan het bedrijf aan kan. Het bedrijf zet vol in op groei. Uitbreiding van de productiecapaciteit moet leiden tot omzetgroei en hogere marges, hetgeen de winstgevendheid van dit bedrijf ten goede zal komen. Het mooie groeipotentieel en het duurzaamheidslabel zijn voor mij redenen het aandeel voor de lange termijn vast te houden.

CSI 300 China Swap ETF (30 juni: €16,32)

De X-trackers CSI 300 China SWAP ETF (ISIN: LU0779800910), die bestaat uit Chinese A-aandelen, blijft vooralsnog wat achter ten opzichte van de indices in de VS en Europa. Desalniettemin blijft een belegging in deze aandelen interessant, onder meer voor een betere spreiding. Daarnaast biedt de vooralsnog lage weging (4,9%) van China in de MSCI AC World Index goede rendementskansen. Ik reken erop dat de weging zwaarder zal worden. Dat zou institutionele partijen verplichten om meer Chinese A-aandelen te kopen.

Ik heb privé een positie in beide aandelen en de ETF.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!