Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden

Redactietips Hildo Laman | Een heel stuk beter

0 0 Leestijd ongeveer

Het ziet er nu een stuk beter uit dan drie maanden geleden. CM.com staat weer op een plus, terwijl Neways door overnameperikelen op een toprendement staat. Weinig redenen dus om veranderingen aan te brengen. Dat doe ik dan ook niet.

CM.com (30 juni: €32,95)

Na een paar maanden met een minder koersprestatie is CM.com de laatste tijd weer opgekrabbeld en op nieuwe recordhoogtes uitgekomen. De groei blijft zeer hoog. De winst blijft achter, maar dat is in deze fase met harde groei geen probleem.

Micron (30 juni: $84,98)

Micron blijft een curieus aandeel. Het rendement is zeker niet slecht, maar de waardering vergeleken met chipaandelen als AMD en Nvidia is al jaren laag. De laatste kwartaalcijfers waren erg goed, met 36,5% omzetstijging en een toename van de winst van 115,5%. De financiële positie is sterk, de kasstroom is goed en de verwachtingen voor het laatste kwartaal van het gebroken boekjaar zijn uitmuntend.

De investeringen liggen wat hoger dan verwacht. Daar zullen sommige analisten over struikelen, omdat ze bang zijn voor overcapaciteit. Dat is mogelijk, maar ik maak me er niet echt druk om. De markt ligt er nu heel goed bij en de sector lijkt zijn leven gebeterd te hebben wat betreft capaciteit. Tijdens de laatste dip in de geheugenchipcyclus waren de resultaten van de grote producenten veel beter dan tijdens voorgaande dips. Deze bedrijven, ook Micron, hebben geleerd om in goede tijden niet te overdrijven met  uitbreidingen. Ze hebben als geen ander zicht op de vraag en ik vertrouw er dan ook op dat er goede redenen zijn voor de investeringen. Bovendien maakt de lage waardering het aandeel naar mijn mening minder gevoelig voor een dip.

Neways (30 juni: €14,60)

Ik vond het aandeel Neways een van de goedkoopste op de Nederlandse beurs. Gelukkig zijn meer mensen daar achter gekomen. Er is nu een soort overnamestrijd gaande om Neways. Grootaandeelhouder VDL bood €13,00. Dat vond ik aan de magere kant. Kort daarna bood investeerder Infestos €14,55, een stuk beter. Zo’n twee weken later maakte VDL bekend zich terug te trekken uit de strijd. Dat is minder goed nieuws voor beleggers die hoopten op een strijd die zou eindigen in een hoge prijs. Op het moment van schrijven is nog onduidelijk of Infestos het bod doorzet. Dat kan mede afhangen van wat grootaandeelhouder VDL doet. Wat mij betreft tonen de biedingen aan dat het aandeel Neways meer waard is dan de €10 wat niet zo lang geleden werd betaald. Neways blijft dus op mijn lijst.

Schrödinger (30 juni: $76,29)

Dit aandeel is per saldo nauwelijks veranderd sinds drie maanden geleden. Biotechnologie is dit jaar niet erg gewild. Dat is jammer voor dit soort aandelen, maar het brengt mij niet aan het twijfelen. Het bedrijf zit nog volop in de investerings- en uitbreidingsfase. Beleggers moeten dus vooral werken met verwachtingen. Nu is de markt kritischer ten opzichte van deze verwachtingen. Dat is prima, maar dat wil niet zeggen dat Schrödinger geen succes wordt. Ik blijf geduldig afwachten.

Vistry (30 juni: 1176,5 pence)

Dit aandeel heb ik drie maanden geleden toegevoegd ter vervanging van Canoo. Het gaat goed met de huizenbouwer. In een update over het eerste halfjaar op 7 juli maakte het bedrijf bekend dat de verkopen beter zijn dan in de periode voor de coronacrisis. De kosten stijgen, maar de huizenprijzen stijgen harder, wat gunstig is voor Vistry. De financiële positie is ook verbeterd. De laatste maanden is het aandeel wat weggezakt, maar dat hoort er ook bij. Een aandeel van een goedlopend bedrijf zal vroeger of later de weg omhoog wel weer vinden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!