Updates

Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 26 okt 2020 15:24

Sligro | Het blijft afzien

0 0 Leestijd ongeveer

De nieuwde coronamaatregelen treffen de horeca en pakken daarmee ook negatief uit voor groothandel Sligro.

In een trading udate meldde Sligro dat de kwartaalomzet met bijna 10% is gedaald ten opzichte van 2019. Over negen maanden genomen was dat 14%. Doordat veel horecaondernemingen op last van de overheid de deuren hebben moeten sluiten ter bestrijding van de tweede coronagolf, zal ook in het vierde kwartaal de omzet dalen.

De groothandel neemt maatregelen om de kosten en investeringen te beperken, maar is wel druk met het afronden van enkele strategische programma’s. Zo zijn er de emigratie naar een nieuw online bestelplatform en de integratie van de Heineken-distributie-activiteiten, van het overgenomen De Kweker en van de Belgische met de Nederlandse activiteiten.

Aandelen Sligro

De veelheid aan strategische programma’s was voor mij een belangrijke reden om het advies te verlagen naar ‘verkopen’, aangezien deze ten koste zou kunnen gaan van de aandacht voor de omzet. Dat was feitelijk ook het geval. De afronding van die programma’s in 2021 maakt het bedrijf wel klaar voor nieuwe groei in het tijdperk na corona. De vraag is alleen wanneer het virus zal zijn uitgewoed. Dat zal zeker nog niet in het lopende kwartaal zijn. Ik handhaaf daarom het verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!