Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 23 okt 12:12

Flow Traders valt ver terug

0 0 Leestijd ongeveer

De cijfers van Flow Traders over het derde kwartaal steken heel mager af bij die over de voorgaande drie maanden. Vooral de sterke terugval in de Verenigde Staten is een nare verrassing.

Het handelsvolume van Flow Traders op de wereldwijde markt voor ETF’s en soortgelijke producten (ETP’s) is in het derde kwartaal met een vijfde gedaald. Die terugval komt doordat de rust na een woelig voorjaar terugkeerde op de financiële markten. Bij Flow Traders daalde het ETP-handelsvolume met 14% naar €324,4 mrd. Dat geeft aan dat de onderneming wat marktaandeel won.

Bij de kwartaalupdate trok echter vooral de margedaling in de Verenigde Staten de aandacht. Daar daalde het handelsvolume van de onderneming met 18% naar €140,7 mrd. De Amerikaanse netto-handelsinkomsten gingen echter met 83,3% onderuit naar €16,1 mln.

Groot verschil

Het is gebruikelijk dat de marge daalt als het volume afneemt, maar dit verschil is wel heel groot. In Europa leidde een terugval in handelsvolume van 14% (naar €163,2 mrd) tot een afname van de netto-handelsinkomsten met 59% (naar €44,4 mln). Op concernniveau daalden de netto-handelsinkomsten ten opzichte van het sterke tweede kwartaal met 66% naar €78,3 mln.

Ook de variabele personeelskosten gingen hard omlaag (-66% naar €25,4 mln). De aangepaste ebitda van €37,9 mln lag 73% lager dan in de voorgaande drie maanden, maar ten opzichte van een jaar eerder was dat bijna een verdubbeling. Ook de aangepaste nettowinst van €29,0 mln (-74%) lag veel hoger dan in dezelfde periode van 2019: +125%.

Advies Flow Traders

Op de beurs ging Flow Traders met 8% onderuit als gevolg van de Amerikaanse margedruk. Dat is een aanwijzing dat de winst in een rustig beursklimaat wat lager ligt dan het zich liet aanzien. Een belangrijk argument voor mijn houdadvies is echter dat de onderneming dankzij het contraire bedrijfsmodel juist in volatiele beurstijden voor balans in de aandelenportefeuille zorgt.

Ook de bereidheid om de hoge winsten via een stevig dividend te delen met aandeelhouders, spreekt in het voordeel van Flow Traders. Met het oog op de nog altijd wat verhoogde volatiliteit, blijft het verstandig om het aandeel vast te houden, ondanks de tegenvallende kwartaalupdate.

Flow Traders in cijfers kw3 2020 kw2 2020
Netto-handelsvolume €78,3 mln €229,9 mln
Aangepaste ebitda €37,9 mln €140,6 mln
Aangepaste nettowinst €29,0 mln €113,0 mln

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!