Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 14 aug 2020 14:43

Flow Traders | Absoluut het aanhouden waard

0 0 Leestijd ongeveer

De financiële markten zijn in het tweede kwartaal wat tot rust gekomen en dat is terug te zien in de resultaten van Flow Traders. De inkomsten en winst liggen beduidend lager dan in het eerste kwartaal.

De resultaten van Flow Traders in het tweede kwartaal steken mager af tegen de flitsende jaarstart. De netto-handelsinkomsten van €229,9 mln lagen maar liefst 53% lager dan in het eerste kwartaal. Het totale handelsvolume op de ETP-markt, voor beursgenoteerde beleggingen, lag volgens de onderneming 16% lager dan in het eerste kwartaal. Het handelshuis moet het vooral hebben van sterke koersschommelingen. Die werden de afgelopen maanden aanzienlijk kleiner, aangezien financiële markten na de Covid-19-schok in maart geleidelijk tot rust kwamen.

De kwartaalcijfers steken echter mooi af tegen dezelfde periode van vorig jaar. De netto-handelsinkomsten zijn ruimschoots verdrievoudigd. Aan de andere kant stegen de totale kosten iets minder snel: +274% naar €89,3 mln. Een margeverbetering en vooral de inkomstengroei stuwden de ebitda met ruim 500% op naar €140,6 mln. Onderaan de streep klom de nettowinst van €13,8 mln naar €113,0 mln. In het eerste kwartaal kwam die winst uit op €262,3 mln. De winst per aandeel van €8,25 over het eerste halfjaar, geeft ruimte voor een interimdividend van €4. Vorig jaar was dat nog €0,35.

Cyclisch karakter

De resultaten van Flow Traders liggen net iets boven de verwachtingen en bevestigen het cyclische karakter van het handelshuis. Dat wordt overigens ook duidelijk weerspiegeld in de waardering. Op basis van een geschatte winst per aandeel van €10 of misschien iets meer, komt de k/w op 3. Als gevolg van de marktschok door corona is dit jaar echter een uitschieter. Onder normale marktomstandigheden zal de winst op ongeveer €2,50 per jaar liggen. In dat opzicht is het aandeel – rekening houdend met de sterke resultaatschommelingen – vrij fors gewaardeerd.

Het contraire Flow Traders

Drie zaken maken Flow Traders echter absoluut het aanhouden waard: het contraire karakter met stijgende winsten in dalende markten en de bereidheid om beleggers mee te laten delen in de winst. Daar komt bij dat de winst op termijn nog opwaarts potentieel heeft als de volatiliteit voorlopig hoger blijft dan gebruikelijk en naarmate de activiteiten worden uitgebouwd naar andere markten. Het houdadvies blijft van kracht.

Flow Traders in cijfers Kw2 2020 Kw2 2019
Netto-handelsomzet €229,9 mln €117,0 mln
Ebitda €140,6 mln €47,7 mln
Nettowinst €113,3 mln €33,0 mln

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!