Updates

Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Actueel Hildo Laman, 21 sep 2020 10:20

Beurzen Vandaag | Unilever en ING

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen starten deze week met verliezen. Bij Unilever worden op dit moment de stemmen geteld over verhuizing naar het VK, een dochter van ING is in opspraak gekomen over witwaspraktijken en verder is er nieuws over Shell en JDE Peet’s. 

NL | Unilever

De AEX stond na een half uur op een verlies van 1,5%, op 543 punten. Vanochtend is de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Unilever. Daarin wordt besloten of het bedrijf volledig Brits wordt. De vergadering is om 10:00 uur begonnen.

Slecht nieuws voor het aandeel ING: volgens een Poolse krant is een Poolse dochteronderneming van ING (Slaski) gebruikt voor het witwassen van honderden miljoenen euro. Dit witwassen zou tot 2016 hebben plaatsgevonden.

Het Amerikaanse bedrijf Mondelez wil zijn belang in het dit jaar op de Amsterdamse beurs genoteerde JDE Peet’s afbouwen. Mondelez heeft een belang van ongeveer 23% in JDE.

Tot slot zou Shell volgens persbureau Reuters nog een kostenbesparingsprogramma willen doorvoeren. Daarnaast zou de aandacht meer moeten worden gericht op duurzame energie en elektriciteit.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUR | Münchener Rück

De Eurostoxx50-index stond om half tien op een stand van 3235 punten. Dat betekent een verlies van 1,5%. De analisten van Mediobanca hebben het advies op verzekeraar Münchener Rück verlaagd naar ‘verkopen’. Het koersdoel dat wordt meegegeven is €240. De koers op het moment van schrijven is ongeveer €232.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Enel +0,2%
 • Iberdrola +0,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur

 • ING -6,3%
 • Safran -4,5%
 • Airbus -4,3%

VS | Boeing

De Dow Jones verloor vrijdag 0,9% en sloot op 27.657 punten. De S&P500 leverde 1,1% in en sloot op 3319 punten. De grote Amerikaanse indices zijn nu drie weken op rij lager gesloten. Vooral technologie-aandelen hebben het moeilijk de laatste weken (zie grafiek van de dag). Boeing heeft last van een brief van een klokkenluider over het probleemtoestel 737 MAX. Curtis Ewbank schrijft in de brief dat de door Boeing voorgestelde oplossingen niet ver genoeg gaan. Verder is het verbod op TikTok in de VS een week uitgesteld. De deal tussen Oracle en ByteDance zou afdoende zijn om de app in de lucht te houden.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Johnson & Johnson +1,4%
 • United Health +1,0%
 • Merck +0,2%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Boeing -3,7%
 • Apple -3,2%
 • IBM -1,7%

Grafiek van de Dag | Nieuw is uit, oud is in

De afgelopen weken zijn de meeste grote indices gedaald, maar er lijkt geen sprake van een algehele verkoop van aandelen. Beleggers zien vooral de ‘hippe’ technologie-aandelen even niet zitten. De meer cyclische aandelen doen het veel minder slecht. De S&P Industrials Index staat zelfs op een miniem winstje van 0,2% sinds 1 september. De grote broer, de S&P500, verloor 5,8% in dezelfde periode. Een logische verklaring is dat de opgelopen waardering voor technologie-aandelen beleggers terughoudend heeft gemaakt. De waarderingen voor aandelen in de ‘oudere’ sectoren zoals industrie zijn veel lager.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.