Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 17 mei 09:00

Morgan Stanley | WDP favoriet

0 0 Leestijd ongeveer

Duitse woningen en logistiek zijn in deze onzekere tijden de favoriete segmenten in de vastgoedsector van Morgan Stanley.

De uitbraak van het coronavirus heeft de huurders van verschillende soorten vastgoed hard getroffen. In reactie daarop hebben veel vastgoedbedrijven huurverlagingen, kwijtschelding of uitstel van huurbetalingen aan hun huurders aangeboden. Deze maatregelen leiden naar verwachting van Morgan Stanley tot gemiddeld 17% lagere huurinkomsten voor de Europese vastgoedsector in vergelijking tot vorig jaar, waarbij winkelvastgoed de hardste klappen zal krijgen.

Onder de huidige boekhoudregels worden huurverlaging of kwijtschelding behandeld als ‘huurvrije’ periode die wordt verwerkt over de resterende looptijd van het huurcontract. Dat dempt de negatieve invloed op de ‘officieel’ gerapporteerde winst per aandeel op de korte termijn, waarschuwt de broker. De effecten zijn wel direct terug te zien in de zogenoemde ‘cash winst per aandeel’. Volgens Morgan Stanley zal het verschil tussen gerapporteerde winst per aandeel en de cash winst per aandeel alleen maar verder groeien.

WDP

De broker verwacht dit en komend jaar flinke huurverlagingen en waardedalingen van de winkelcentra. Daardoor blijven de verkoopadviezen voor aandelen in winkelvastgoed, zoals Unibail-Rodamco-Westfield (URW) en Klépierre, gehandhaafd. Het koersdoel van URW gaat van €85 naar €35, dat van Klépierre van €21 naar €10. Wel enthousiast is Morgan Stanley over de ‘coronabestendige’ Duitse woningsector en dan met name de aandelen Vonovia (koersdoel €59) en LEG (koersdoel €125). Ook logistiek vastgoed, dat kan profiteren van meer online-winkelen en van een mogelijke grotere behoefte van bedrijven om na de coronacrisis grotere voorraden aan te houden, is aantrekkelijk. In dit segment heeft de broker een koopadvies voor WDP (koersdoel €28).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.