Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Actueel advies

Advies Hildo Laman, 28 apr 16:53

Advieswijziging | TKH trekt jaarprognose in

0 0 Leestijd ongeveer

De resultaten van TKH over het eerste kwartaal vielen mee. Het tweede kwartaal zal minder goed zijn, maar het valt lastig te zeggen hoe hard de coronacrisis er precies in gaat hakken.

De coronacrisis heeft ook de beurskoers van TKH niet gespaard. Integendeel: het aandeel is dit jaar met zo’n 40% gedaald. In de kwartaalupdate heeft het bedrijf niettemin laten weten dat de invloed van corona in het eerste kwartaal beperkt is geweest. De omzetafname van 1,9% ziet er inderdaad niet dramatisch uit, maar in het tweede kwartaal zal de crisis zich sterker doen voelen. Weliswaar was het orderboek op 31 maart voller dan drie maanden eerder, maar de vraag is of en vooral wanneer het bedrijf kan leveren. Door alle onduidelijkheid ziet de directie af van een jaarprognose.

Lastig schatten

Als een bedrijf zelf niet kan inschatten hoe het jaar zal verlopen, is dat voor een buitenstaander al helemaal lastig. Zeker lijkt in elk geval dat de huidige marktomstandigheden het bedrijf geld zullen kosten. Zo is het nog onduidelijk wanneer de situatie in Europa, waar TKH voor ruim 60% van de omzet van afhankelijk is, zal normaliseren.

Intussen snijdt het bedrijf in de kosten, en dat kan de winstgevendheid iets opkrikken. Ook het gegroeide orderboek geeft geen reden voor al te veel pessimisme. Ik verlaag mijn taxatie voor de winst per aandeel voor dit jaar van €2,26 naar €1,80, maar zoals gezegd is er veel onduidelijkheid. Voor komend jaar laat ik mijn schatting staan: €2,50.

Advies TKH

Het aandeel staat nu op het laagste niveau in ruim vijf jaar. Dat is op zichzelf geen reden om het te kopen, zeker omdat dit jaar niet bijster goed zal worden. Volgend jaar kan het echter al aanmerkelijk beter gaan, en dat zou in de aandelenkoers te merken zijn. Op basis van mijn taxatie voor volgend jaar is de k/w van TKH ongeveer 12. Er is behoorlijk wat potentieel als markt- en bedrijfssituatie verbetert. Uiteraard is er ook de mogelijkheid dat herstel van de economie, en dus ook verbetering bij TKH, langer op zich laat wachten. Op deze lage koers is echter de verhouding tussen dit risico en het koerspotentieel naar mijn mening gunstig. De lage koers geeft de doorslag: het advies gaat naar ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!