Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 22 apr 12:01

Basic-Fit zit in periode van cooling down

0 0 Leestijd ongeveer

Sportschoolhouder Basic-Fit groeide in het eerste kwartaal tot midden maart door en regelde de financiën voor de periode van sluiting.

De eerstekwartaalomzet van Basic-Fit groeide met 15%, naar €138 mln. Het aantal scholen steeg met 44 naar 828 en het aantal klanten met 100.000 naar 2,22 miljoen. Vanaf midden maart was het echter alle hens aan dek, nadat de sportscholen moesten sluiten. Het bedrijf trof regelingen met de sporter, maar vanaf 1 mei stoppen de inkomsten.

Verkoopadvies in stand

Het bedrijf heeft zich met bank- en staatssteun volgens mij verzekerd van voldoende liquiditeiten om de uitstroom van kasgeld van €15 mln per maand voorlopig te kunnen financieren. Het is echter onzeker wanneer de sportscholen weer open mogen en met welke gebruikersdichtheid. Ik handhaaf daarom het verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!