Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Actueel Jaap Barendregt, 21 apr 10:43

Beurzen vandaag | In de min door oliezorgen

0 0 Leestijd ongeveer

Het sentiment is negatief op de beurzen vandaag. De olie speelt hierbij waarschijnlijk een hoofdrol. Veel bedrijven die gerelateerd zijn aan olie-activiteiten scoren vanochtend slecht. Daar wordt met de grafiek op ingegaan.

NEDERLAND

De AEX-index daalt onder invloed van het slechte slot in de VS met 1,6%. Toch zijn er onder de individuele aandelen flinke lichtpunten. Zo maakte Pharming bekend dat een test bij coronapatiënten met zijn geneesmiddel Ruconest bemoedigende resultaten heeft gegeven. We hebben een koopadvies voor het aandeel staan. Adyen kwam met een trading update waarin bevredigende cijfers stonden wat betreft het aantal transacties dat in het eerste kwartaal is gedaan. Het bedrijf meldde ook dat de nettowinst flink getroffen wordt door de crisis.

Voorts verhoogde Berenberg het advies voor Basic-Fit naar ‘kopen’. De Duitse bank is van mening dat de zorgen over een slechte balans van Basic-Fit overdreven zijn. Flow Traders scoorde met een koersstijging van 3,1% ook goed. De kwartaalwinst steeg van €19 mln naar €262 mln. Het bedrijf leeft op als er veel wordt gehandeld op de beurzen. De oliegerelateerde bedrijven Shell en Fugro zaten bij de grootste dalers.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

EUROPA 

De Eurostoxx 50-index stond om 09.30 op -2%, Er was zelfs geen aandeel dat steeg. Ook hier waren energiegerelateerde bedrijven de koplopers-in-de-min. Door de sterke wind was in Europa het aanbod van elektriciteit te groot, wat soms tot negatieve stroomprijzen leidde.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Total -5,4%
  • Eni -4,7%
  • Société Générale -4,2%

VERENIGDE STATEN 

De Dow Jones raakte gisteren door de olieprijsontwikkeling van slag en zakte met bijna 2,5%. Er waren twee aandelen die licht in de plus eindigden: IBM en Cisco. De rest daalde in koers, geleid door Boeing dat vrijdag juist weer de grootste stijger was geweest.

Grootste stijgers Dow Jones:

  • IBM +0,2%
  • Cisco +0,1%

Grootste dalers Dow Jones:

  • Boeing -6,8%
  • Dow Inc -5,7%
  • Exxon -4,7%

GRAFIEK

De Amerikaanse olieprijzen daalden gisteren onder het nulpunt. Er verliepen futures-contracten en houders ervan die scheef zaten, dreigden de olie geleverd te krijgen. Ze wilden die olie niet hebben en verkochten deze. Er was echter geen vraag en daarom gaven ze geld toe om de olie kwijt te raken. Deze bijzondere situatie was dus gekoppeld aan het aflopen van futures-contracten (zie grafiek). Als die zijn afgewikkeld neemt de olieprijs weer een pluswaarde aan. De olieprijzen gekoppeld aan de juni-futures staan nu bijvoorbeeld op ongeveer $20 per vat.

AGENDA 

Bedrijfscijfers:
ASMI, Netflix, Procter & gamble met kwartaalcijfers
Adyen, Flow Traders, Vopak en Danone met updates

Macrocijfers:
Economisch sentiment eurozone, april (verwacht: -62,0; vorig: -49,5)
Economisch sentiment Duitsland, april (verwacht: -58,8; vorig: -49,5)
Verkoop bestaande huizen VS, maart (verwacht: -12,6%; vorig: 6,5%)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.